Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Η Νέα Βιολογική Κρητική Ασπιρίνη.


Ένα νέο λαμπρό επίτευγμα στον τομέα της φαρμακευτικής, παρουσιάστηκε από το Πανεπιστήμιο Κρήτης. Πρόκειται για τη βιολογική ασπιρίνη Κρήτης, ένα νέο είδος ασπιρίνης που θα ανατρέψει όλα όσα γνωρίζαμε έως τώρα για την προστασία μας από τη γρίπη.

Το νέο αυτό φάρμακο που παρασκεύασε ομάδα καθηγητών του Πανεπιστημίου Κρήτης, με εμπνευστές τους καθηγητές ιατρικής Χρήστο Λιονή, Ηλία Καστανά και τον καθηγητή βιολογίας Στέργιο Πυρίντσο, αναμένεται να πάρει εντός του έτους την έγκριση του ΕΟΦ. Για την παρασκευή του φαρμάκου συνεργάστηκαν επίσης η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ρεθύμνου και η φαρμακοβιομηχανία Gallenica.

Πρόκειται για κάψουλες που συνδυάζουν την απόλυτη αξιοποίηση των κρητικών βοτάνων, με τις αυστηρές προδιαγραφές που θέτει η σύγχρονη φαρμακευτική επιστήμη.

Τα συστατικά του είναι απόλυτα φυσικά και το νέο φάρμακο, από τη στιγμή που θα εγκριθεί από τον ΕΟΦ αναμένεται να βγει από τα σύνορα της χώρας και να πιστοποιηθεί τόσο από τις ευρωπαϊκές αρχές όσο και από το την αμερικάνικη FDA.

Η νέα βιολογική κρητική ασπιρίνη περιέχει τρία κρητικά βότανα διαλυμένα στο λάδι, οι φαρμακευτικές ιδιότητες των οποίων είναι γνωστές από την αρχαιότητα, ιδιότητες που ακόμα και σήμερα θεωρούνται ευεργετικές για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Τα τρία αυτά βότανα παραμένουν το επτασφράγιστο μυστικό της ομάδας των επιστημόνων, καθώς το φάρμακο αυτό αποτελεί παγκόσμια πατέντα. Σκοπός των επιστημόνων δεν είναι η αντικατάσταση της παραδοσιακής ασπιρίνης, αλλά η προώθηση στη αγορά, ενός φυσικού φαρμάκου από την κρητική γη.

Τα υλικά από τα οποία αποτελείται κάθε κάψουλα δεν έχουν μέχρι στιγμής παρουσιάσει επιπτώσεις στην υγεία και η δοσολογία που θα συστήνεται 2-3 την ημέρα.

Οι ιδιότητες της κρητικής ασπιρίνης είναι: Προστατεύει από λοιμώξεις του αναπνευστικού, ανακουφίζει από το κρυολόγημα, καταπολεμά την κοινή γρίπη, ρίχνει τον πυρετό και έχει αναλγητικές ιδιότητες.

Η τιμή του φαρμάκου σύμφωνα με τον όρο που έχει βάλει ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ρεθύμνου, δεν πρόκειται να ξεπεράσει το 1 ευρώ.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι σημαντικό κίνητρο για την παρασκευή του φαρμάκου αποτελεί η αναπτυξιακή κατεύθυνση του Α.Σ.Ρ. αφού από τη στιγμή που το φάρμακο μπει στην παραγωγή μέρος της σοδειάς θα προορίζεται για την παρασκευή της κάψουλας.

Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

ΠΡΟΣΟΧΗ!

ΠΡΟΣΟΧΗ!
Σας παρακαλούμε όποιος από σας μπορεί να δώσει ΑΙΜΑ για τον Ηλία, ΣΗΜΕΡΑ ή ΑΥΡΙΟ ας πάει σε οποιοδήποτε ΔΗΜΟΣΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ λέγοντας ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΣΟΥΚΑΛΑ ΗΛΙΑ ΠΟΥ ΝΟΣΗΛΕΥΕΤΑΙ ΣΤΟ ΘΡΙΑΣΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ!
Ας βοηθήσουμε όλοι!
(τηλεφωνήστε στο πλησιέστερο σε εσάς δημόσιο νοσοκομείο και ρωτήστε για τις ώρες που μπορείτε να πάτε)

Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

«ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΙΣΟΔΥΝΑΜΟ»ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΣ ΑΝΕΜΟΣ Ν& Β. Αιγαίου

ΕΜΑ: «ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΙΣΟΔΥΝΑΜΟ»


Κατ' αρχή θετική, αν δεν μείνει μόνο στις μελέτες και στα λόγια, θεωρούν ο ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΣ ΑΝΕΜΟΣ Ν. Αιγαίου και ο ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΣ ΑΝΕΜΟΣ Β. Αιγαίου την εξαγγελία της υφυπουργού Θαλάσσιων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας κ. Ελπίδας Τσουρή ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει να προχωρήσει στην εφαρμογή του «μεταφορικού ισοδύναμου» στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια για τις άγονες γραμμές. Βέβαια από τα λόγια μέχρι την εφαρμογή στην πράξη μπορεί να υπάρξει τεράστια απόσταση. Επίσης, το θέμα του μεταφορικού ισοδύναμου πρέπει να απασχολήσει στο επόμενο διάστημα την ελληνική πολιτική για το νησιωτικό χώρο για όλα τα νησιά και όχι μόνο για τα νησιά των άγονων γραμμών. Παράλληλα, το μεταφορικό ισοδύναμο αποτελεί ένα υποσύνολο της πολιτικής για τη νησιωτικότητα που θα πρέπει να συγκροτήσει η ελληνική κυβέρνηση προς την ΕΕ με στόχο το χρηματοδοτικό μέσο που θα διαδεχθεί το ΕΣΠΑ, το 2014, να περιέχει συγκροτημένη πολιτική για τη νησιωτικότητα.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός για την επιλογή της εταιρείας που θα αναλάβει την κατάρτιση ολοκληρωμένης μελέτης για την εφαρμογή του Μεταφορικού Ισοδύναμου στην ελληνική ακτοπλοΐα, με έμφαση στα δρομολόγια άγονων γραμμών και το Υπουργείο Θαλάσσιων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας θα επιλέξει μεταξύ τριών ελληνικών εταιρειών για να κοστολογήσει ξεχωριστά κάθε άγονη γραμμή.

Σε κοινή δήλωσή τους ο Νίκος Χρυσόγελος, Περιφερειακός Σύμβουλος με τον ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΑΝΕΜΟ Ν. Αιγαίου, Γραμματέας του Προεδρείου του Περιφερειακού Συμβουλίου Ν. Αιγαίου και οΗλίας Γιαννίρης, Περιφερειακός Σύμβουλος με τον ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΑΝΕΜΟ Β. Αιγαίου, τόνισαν σχετικά:

«Είναι γεγονός ότι η χώρα μας έχει καθυστερήσει να προωθήσει μια δίκαια πολιτική στα θέματα των συγκοινωνιών και των συνδέσεων των νησιών μεταξύ τους και με τα σημαντικά λιμάνια της χώρας. Είναι κατ΄ αρχή θετική η εξαγγελία ότι κάτι πρόκειται να κινηθεί προς την κατεύθυνση της άρσης των ανισοτήτων, με την προώθηση του μεταφορικού ισοδυνάμου στις άγονες γραμμές. Σημασία, βέβαια, έχει και το πώς εννοεί η κυβέρνηση το θέμα του μεταφορικού ισοδύναμου, πώς σκέφτεται να το εφαρμόσει, σε ποιες περιπτώσεις και πότε. Επίσης, πώς εντάσσει το μεταφορικό ισοδύναμο στην ευρύτερη πολιτική για τη νησιωτικότητα που έχει κάθε συμφέρον να συγκροτήσει και να προωθήσει προς την ΕΕ. Η κυβέρνηση δεν πρέπει να αποφασίσει μόνη της για αυτά. Επειδή τον πρώτο λόγο πρέπει να έχουν οι νησιωτικές κοινωνίες και οι νησιωτικές Περιφέρειες, η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου και η Περιφέρεια Β. Αιγαίου πρέπει να απαιτήσουν να συμμετάσχουν από την αρχή, με εξουσιοδοτημένους εκπρόσωπους των Περιφερειακών Συμβουλίων, στις προδιαγραφές και στα σενάρια που θα εξετάσουν οι μελετητές αλλά και να έχει ουσιαστικό ρόλο στην επεξεργασία των τελικών αποφάσεων. Εξάλλου, οι μεταφορές δεν μπορεί παρά να εντάσσονται σε ένα συνολικό σχέδιο για την οικονομία και το μοντέλο ανάπτυξης που θέλουμε να υπάρξει στο Αιγαίο αλλά και να συμπλέουν με τις συνολικότερες κοινωνικές και περιβαλλοντικές υποδομές που απαιτούνται έτσι ώστε οι νησιώτες να απολαμβάνουν τα ίδια δικαιώματα σε ποιότητα ζωής που πρέπει να έχει ένας ευρωπαίος πολίτης ανεξαρτήτως που ζει, στο ίδιο κόστος. Ως παρατάξεις θα παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις, ανεξαρτήτως τι θα κάνουν οι Περιφέρειες μας, θα συμβάλουμε στη δημόσια διαβούλευση και θα μεταφέρουμε θετικές εμπειρίες από άλλες νησιωτικές περιφέρειες της Ευρώπης».

προσοχη ΛΑΓΟΚΕΦΑΛΟΙ

Λαγοκέφαλοι - γίγαντες έχουν κατακλύσει το Αιγαίο! Τα επικίνδυνα - τοξικά – ψάρια πρωτοεµφανίστηκαν στη ...Ρόδο το 2003 και εξαπλώθηκαν γρήγορα, φθάνοντας ακόµη και στο Βόρειο Αιγαίο. Τον τελευταίο καιρό αλιεύονται λαγοκέφαλοι που φθάνουν ακόµη και τα πέντε κιλά βάρος και το ένα µέτρο µήκος. Σύµφωνα µε τους
επιστήµονες, το γεγονός αυτό αποτελεί απόδειξητης ταχύτατης εξάπλωσής τους και της κυριαρχίας τους έναντι άλλων ειδών στις ελληνικές θάλασσες.
Εως πρότινος οι λαγοκέφαλοι που έπιαναν µε τα δίχτυα τους οι ψαράδες δεν ξεπερνούσαν τα 200 γραµµάρια και είχαν µήκος περίπου 12 εκατοστά. Οµως, µόλις προχθές, στη Λέρο ο ερασιτέχνης ψαράς Νίκος Καστής έπιασε λαγοκέφαλο βάρους 3 κιλών και µήκους 60 εκατοστών και, όπως είπε, «αµέσως το πέταξα γιατί όλοι πλέον γνωρίζουµε ότι το ψάρι αυτό είναι επικίνδυνο και µπορεί να επιφέρει ακόµη και τον θάνατο σε όποιον το φάει».
Η εξάπλωσητων λαγοκέφαλων στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο έχει πάρει πλέον τεράστιες διαστάσεις, χωρίς να είναι δυνατή οποιαδήποτε παρέµβαση ώστε να αντιµετωπιστεί το τεράστιο αυτό πρόβληµα στην αλιεία – οι λαγοκέφαλοι τρέφονται µε άλλα είδη ψαριών που έχουν εµπορική αξία. Ειδικά στην Κύπροτο θέµα των λαγοκέφαλων έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και ο πληθυσµός τους έχει αυξηθείσηµαντικά. «Τοπρόβληµα στο Αιγαίο είναι µεγάλο και συνεχώς γίνεται µεγαλύτερο», τονίζει η ιχθυολόγος του Υδροβιολογικού Ινστιτούτου Ρόδου Μαρία Κορσίνι - Φωκά, ηοποία ασχολείται συστηµατικά µε το επικίνδυνο αυτό ψάρι που προέρχεται από την Ερυθρά Θάλασσα µέσω της διώρυγας του Σουέζ και, όπως λέει η ίδια, «λαγοκέφαλοι εντοπίστηκαν ακόµη και στον Σαρωνικό, ενώ η εξάπλωση τους γίνεται µε ταχύτατους ρυθµούς».
Μπορεί ο πληθυσµός των λαγοκέφαλων να έχει αυξηθεί, όµως η αλιεία τους έχει µειωθεί από το περασµένο φθινόπωρο λόγω της απαγόρευσης να δουλεύουν οι βιντζότρατες που κυρίως σαρώνουν µε τα δίχτυα τους βυθούς. Οµωςανάµεσα στις µαρίδες και τις γόπες «τρυπώνουν» και οι «ποντικοί», που είναι µίααπό τις ονοµασίες του λαγοκέφαλου, και γι’ αυτό οι καταναλωτές πρέπει πάντα να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.
Θανατηφόρα ουσία
Ο λαγοκέφαλος µε την επιστηµονική ονοµασία lagocephalus sceleratus παράγει την τοξική ουσία τετραδοτοξίνη και µπορεί να επιφέρει ακόµη και τον θάνατο συνεπεία πνευµονικής ανεπάρκειας σε όσους τον καταναλώσουν, τα δε συµπτώµατα που παρουσιάζουν είναι παράλυση, πόνος στο στοµάχι, διάρροια, εµετός και δύσπνοια. Θάνατος από την κατανάλωση λαγοκέφαλου δεν έχει βεβαιωθεί στην Ελλάδα, αλλά µόνο στο Ισραήλ, όπου και εκεί ο πληθυσµός τους είναι τεράστιος. Ο λαγοκέφαλος είναι ένας από τους 29 συνολικά «λεσεψιανούς µετανάστες», είδη δηλαδή που πέρασαν στη Μεσόγειο µέσωτης διώρυγας του Σουέζ.Συνολικά στις ελληνικές θάλασσες έχουν καταγραφεί τα τελευταία χρόνια 34 ξενικά είδη. Τα υπόλοιπα προέρχονται από τον Ατλαντικό Ωκεανό (τέσσερα είδη) και ένα ακόµη από τις υδατοκαλλιέργειες της Μαύρης Θάλασσας.

Το κλίµα τούς ευνοεί
Σύµφωνα µε τους επιστήµονες, η αύξηση της θερµοκρασίας τωνθαλασσών λόγω των κλιµατικώναλλαγών δηµιουργεί ευνοϊκές συνθήκες για να µεταναστεύουν ψάρια από θερµότερες θάλασσες στανερά της Μεσογείου. Η παρουσία των εισβολέων στο Αιγαίο προκαλεί σηµαντικές συνέπειες στο οικοσύστηµα και σύµφωνα µε τις εκτιµήσεις των ιχθυολόγων αναπτύσσεται έντονος ανταγωνισµός µετα γηγενή ψάρια για τη διαθέσιµη τροφή στις ελληνικές θάλασσες.

Εκτός από τους λαγοκέφαλους, πάντως, το τελευταίο διάστηµα στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο παρατηρείται αύξηση τωνπληθυσµών και άλλων ψαριών της ίδιας οικογένειεας – των τετραοδοντιδών.


Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

10 ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΜΕ του Νοαμ Τσομσκι

1. Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΑΠΟΣΠΑΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΟΧΗΣ

Το θεμελιώδες στοιχείο του κοινωνικού ελέγχου είναι η στρατηγική της απόσπασης της προσοχής που έγκειται στην εκτροπή της προσοχής του κοινού από τα σημαντικά προβλήματα και τις αποφασισμένες από τις οικονομικές και πολιτικές ελίτ αλλαγές μέσω της τεχνικής του κατακλυσμού συνεχόμενων αντιπερισπασμών και ασήμαντων πληροφοριών. Η στρατηγική της απόσπασης της προσοχής είναι επίσης απαραίτητη για να μην επιτρέψει στο κοινό να ενδιαφερθεί για απαραίτητες γνώσεις στους τομείς της επιστήμης, της οικονομίας, της ψυχολογίας, της νευροβιολογίας και της κυβερνητικής. « Διατηρήστε την προσοχή του κοινού αποσπασμένη, μακριά από τα αληθινά κοινωνικά προβλήματα, αιχμάλωτη θεμάτων που δεν έχουν καμία σημασία. Διατηρήστε το κοινό απασχολημένο, τόσο πολύ ώστε να μην έχει καθόλου χρόνο για να σκεφτεί - πίσω στο αγρόκτημα, όπως τα υπόλοιπα ζώα » (απόσπασμα από το κείμενο: Αθόρυβα όπλα για ήρεμους poleμους).

2. ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΛΥΣΕΩΝ

Αυτή η μέθοδος καλείται επίσης « πρόβλημα- αντίδραση - λύση ». Δημιουργείται ένα πρόβλημα, μια προβλεφθείσα «κατάσταση» για να υπάρξει μια κάποια αντίδραση από τον κόσμο, με σκοπό αυτός ο ίδιος να ορίσει τα μέτρα που η εξουσία θέλει να τον κάνει να δεχτεί. Για παράδειγμα: Αφήνεται να ξεδιπλωθεί και να ενταθεί η αστική βία ή οργανώνονται αιματηρές επιθέσεις που αποσκοπούν στο να απαιτήσει ο κόσμος νόμους ασφαλείας και πολιτικές εις βάρος της ελευθερίας. Ή ακόμα: Δημιουργούν μία οικονομική κρίση ώστε να γίνει αποδεκτή ως αναγκαίο κακό η υποχώρηση των κοινωνικών δικαιωμάτων και η διάλυση των δημόσιων υπηρεσιών.


3. Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΣΤΑΔΙΑΚΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ

Για να γίνουν αποδεκτά τα διάφορα απαράδεκτα μέτρα, αρκεί η σταδιακή εφαρμογή τους, λίγο λίγο, επί συναπτά έτη. Κατά αυτόν τον τρόπο επιβλήθηκαν τις δεκαετίες του ΄80 και ΄90 οι δραστικά νέες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες (νεοφιλελευθερισμός): ανύπαρκτο κράτος, ιδιωτικοποιήσεις, ανασφάλεια, ελαστικότητα, μαζική ανεργία, μισθοί που δεν εξασφαλίζουν ένα αξιοπρεπές εισόδημα, τόσες αλλαγές που θα είχαν προκαλέσει επανάσταση αν είχαν εφαρμοστεί μονομιάς .


4. Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΑΝΑΒΟΛΗΣ

Ένας άλλος τρόπος για να γίνει αποδεκτή μια αντιλαϊκή απόφαση είναι να την παρουσιάσουν ως «επώδυνη και αναγκαία», εξασφαλίζοντας τη συγκατάβαση του λαού τη δεδομένη χρονική στιγμή και εφαρμόζοντάς τη στο μέλλον. Είναι πιο εύκολο να γίνει αποδεκτή μια μελλοντική θυσία απ' ό,τι μία άμεση. Κατά πρώτον επειδή η προσπάθεια δεν καταβάλλεται άμεσα και κατά δεύτερον επειδή το κοινό, η μάζα, πάντα έχει την τάση να ελπίζει αφελώς ότι « τα πράγματα θα φτιάξουν στο μέλλον » και ότι οι απαιτούμενες θυσίες θα αποφευχθούν. Αυτό δίνει περισσότερο χρόνο στο κοινό να συνηθίσει στην ιδέα των αλλαγών και να τις αποδεχτεί με παραίτηση όταν φτάσει το πλήρωμα του χρόνου.


5. ΑΠΕΥΘΥΝΣΗ ΛΟΓΟΥ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟ ΣΑΝ ΑΥΤΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ

Η πλειονότητα των διαφημίσεων που απευθύνονται στο ευρύ κοινό χρησιμοποιούν λόγο, επιχειρήματα, προσωπικότητες και τόνο της φωνής, όλα ιδιαίτερα παιδικά, πολλές φορές στα όρια της αδυναμίας, σαν ο θεατής να ήταν μικρό παιδάκι ή διανοητικά υστερημένος .
Όσο περισσότερο θέλουν να εξαπατήσουν το θεατή τόσο πιο πολύ υιοθετούν έναν παιδικό τόνο. Γιατί; «Αν κάποιος απευθύνεται σε ένα άτομο σαν αυτό να ήταν 12 χρονών ή και μικρότερο, αυτό λόγω της υποβολής είναι πολύ πιθανό να τείνει σε μια απάντηση ή αντίδραση απογυμνωμένη από κάθε κριτική σκέψη , όπως αυτή ενός μικρού παιδιού» (βλ. Αθόρυβα όπλα για ήρεμους πολέμους).


6. ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΟΣ ΠΑΡΑ ΤΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ

Η χρήση του συναισθήματος είναι μια κλασική τεχνική προκειμένου να επιτευχθεί βραχυκύκλωμα στη λογική ανάλυση και στην κριτική σκέψη των ατόμων. Από την άλλη, η χρήση των συναισθημάτων ανοίγει την πόρτα για την πρόσβαση στο ασυνείδητο και την εμφύτευση ιδεών, επιθυμιών, φόβων, καταναγκασμών ή την προτροπή για ορισμένες συμπεριφορές.


7. Η ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΣΤΗΝ ΑΓΝΟΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΕΤΡΙΟΤΗΤΑ

Κάντε το κοινό να είναι ανήμπορο να κατανοήσει τις μεθόδους και τις τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται για τον έλεγχο και τη σκλαβιά του. «Η ποιότητα της εκπαίδευσης που δίνεται στις κατώτερες κοινωνικές τάξεις πρέπει να είναι η φτωχότερη και μετριότερη δυνατή, έτσι ώστε το χάσμα της άγνοιας μεταξύ των κατώτερων και των ανώτερων κοινωνικών τάξεων να είναι και να παραμένει αδύνατον να γεφυρωθεί» (βλ. Αθόρυβα όπλα για ήρεμους πολέμους).


8. ΕΝΘΑΡΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΜΕ ΤΗ ΜΕΤΡΙΟΤΗΤΑ

Προωθήστε στο κοινό την ιδέα ότι είναι της μόδας να είσαι ηλίθιος, χυδαίος και αμόρφωτος.


9. ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΑΥΤΟΕΝΟΧΗΣ

Κάντε τα άτομα να πιστέψουν ότι αυτά και μόνον αυτά είναι ένοχα για την κακοτυχία τους , εξαιτίας της ανεπάρκειας της νοημοσύνης τους, των ικανοτήτων ή των προσπαθειών τους. Έτσι, τα άτομα, αντί να εξεγείρονται ενάντια στο οικονομικό σύστημα, υποτιμούν τους εαυτούς τους και νιώθουν ενοχές , κάτι που δημιουργεί μια γενικευμένη κατάσταση κατάθλιψης, της οποίας απόρροια είναι η αναστολή της δράσης. Και χωρίς δράση, δεν υπάρχει επανάσταση.


10. ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠ' Ο,ΤΙ ΑΥΤΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ

Κατά τα τελευταία 50 χρόνια, η ταχεία πρόοδος της επιστήμης έχει δημιουργήσει ένα αυξανόμενο κενό μεταξύ των γνώσεων του κοινού και εκείνων που κατέχουν και χρησιμοποιούν οι κυρίαρχες ελίτ. Χάρη στη βιολογία, στη νευροβιολογία και στην εφαρμοσμένη ψυχολογία, το σύστημα έχει επιτύχει μια εξελιγμένη κατανόηση των ανθρώπων, τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά. Το σύστημα έχει καταφέρει να γνωρίζει καλύτερα τον «μέσο άνθρωπο» απ' ό,τι αυτός γνωρίζει τον εαυτό του . Αυτό σημαίνει ότι στις περισσότερες περιπτώσεις το σύστημα ασκεί μεγαλύτερο έλεγχο και μεγάλη εξουσία πάνω στα άτομα, μεγαλύτερη από αυτήν που τα ίδια ασκούν στους εαυτούς τους.


Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

Ο ΚΑΣΙΩΤΗΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2010 ΑΡ.ΦΥΛ.342 ΧΡΟΝΟΣ 31ος


ΤΙΤΛΟΙ¨΄ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΘΑΛΑΣΣΟΤΑΡΑΧΗ ΕΠΛΗΞΕ ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ,ΟΡΚΙΣΤΗΚΕ ΤΟ ΝΕΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ,ΑΓΑΙΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ Η ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑ?Η ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ,Ο ΦΩΤΗΣ ΧΑΤΖΗΜΙΧΑΛΗΣ ΠΡΩΤΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΑΙΓΑΙΟΥ,ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ,ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ,ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΟΛΛΥΔΑ,ΕΦΥΓΕ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΕΡΟΜΟΝΑΧΟΣ,ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΣΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΗΣ ΑΙΩΝΙΟΤΗΤΑΣ,ΔΩΡΕΑ ΒΙΒΛΙΩΝ,ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΜΙΧ.ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟ,ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΙΔΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΡΠΑΘΟ,ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΠΕΣΕ Ο ΚΟΥΡΝΙΑΧΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΘΗΣΕ Η ΣΚΟΝΗ,ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΑΚΟΥ ΚΤΗΡΙΟΥ,ΜΕΓΑΛΗ Η ΦΕΤΙΝΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ,ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ,ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ,ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ,ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΝΕΟΛΑΙΑΣ,ΔΩΡΕΑ Σ.ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΣΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ,ΝΕΕΣ ΚΛΟΠΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΣΟ,Η ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ,ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΩΝΤΑΣ ΤΟ 2010,ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ ΚΑΙ ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΟΙ ΓΙΟΡΤΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΣΟ,ΣΤΗ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΗ,ΣΤΗ ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΞΑΝΑ,ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ,ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΕΠΑΡΧΟΥ,ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ 2010,Ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΥ ΑΝΕΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Οικολογικός Άνεμος

στην περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Περιφερειακός Σύμβουλος : Νίκος Χρυσόγελος

http://ecoanemos.wordpress.com, email: ecoanemos@gmail.com



Την Παρασκευή 14/1, σε συνέντευξη τύπου στη Ρόδο ο Νίκος Χρυσόγελος, Περιφερειακός Σύμβουλος με τον ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΑΝΕΜΟ, Γραμματέας του Προεδρείου του Περιφερειακού Συμβουλίου Ν. Αιγαίου, παρουσίασε την πολιτική που θα ακολουθήσει η κίνηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο καθώς και τις προτάσεις και τις πρωτοβουλίες που θα προωθήσει σχετικά με την οργάνωση της Περιφέρειας και του Περιφερειακού Συμβουλίου για τους επόμενους μήνες.

Ο Νίκος Χρυσόγελος, μαζί με το μέλος της Γραμματείας του ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΥ ΑΝΕΜΟΥ και εκπρόσωπο τύπου της κίνησης Δημ. Γρηγοριάδη, συναντήθηκαν επίσης με τον Δήμαρχο Ροδίων κ. Στ.Κουσουρνά και συζήτησαν θέματα που αφορούν στις πολιτικές που πρέπει να προωθήσει ο Δήμος σχετικά με κοινωνικές και περιβαλλοντικές υποδομές, στο πλαίσιο μιας σύγχρονης αντίληψης για την διοίκηση ώστε και οι πολίτες να μπορούν να ζήσουν καλύτερα με λιγότερα πλέον χρήματα αλλά και ο Δήμος να οργανωθεί πλέον σε νέα βάση, ώστε να εκπληρώνει τον κοινωνικό και περιβαλλοντικό του ρόλο. Συζήτησαν θέματα όπως η βοήθεια στο σπίτι, η δημιουργία ενός “πράσινου γραφείο” στο Δήμο για δραστηριότητες και παρεμβάσεις σε θέματα ανακύκλωσης, πράσινης ενέργειας, επαναχρησιμοποίησης νερού, ενθάρρυνση πράσινων επενδύσεων από νοικοκυριά και επιχειρήσεις). Οι δυο εκπρόσωποι του ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΥ ΑΝΕΜΟΥ ανέπτυξαν ποια στρατηγική και ποιοες άμεσες κινήσεις βλέπουν στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων γαι την μείωση, επαναχρησιμοποίηση, ανακύκλωση και κομποστοποίηση των απορριμμάτων. Τόνισαν στον Δήμαρχο Ροδίων ότι είναι αντίθετοι στην καύση ή όποια άλλη θερμική επεξεργασία των απορριμμάτων.

Το βράδυ ο Νίκος Χρυσόγελος θα συμμετάσχει σε συνάντηση με στελέχη των Οικολόγων Πράσινων για τον προγραμματισμό της δράσης τους στα Δωδεκάνησα, ενώ θα έχει συναντήσεις και με άλλους φορείς.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

«Η πολιτική μας παρουσία στο Περιφερειακό Συμβούλιο ως ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΣ ΑΝΕΜΟΣ, δήλωσε στη συνέντευξη ο Νικος Χρυσόγος, θα έχει τον χαρακτήρα μιας δημιουργικής αντιπολίτευσης, δηλαδή θα ασκούμε κριτική σε ότι θα θεωρούμε στραβό, αλλά θα επιδιώκουμε με δημόσιες πρωτοβουλίες μας και τη διαμόρφωση ισχυρών πλειοψηφιών στη βάση συγκεκριμένων πολιτικών προτάσεων για μια βαθιά οικονομική, κοινωνική και περιβαλλοντική αλλαγή στην νησιωτική μας περιφέρεια. Είναι μια πολιτική που ακολουθούν οι Πράσινοι τόσο στο Ευρωκοινοβούλιο όσο και σε εθνικά και κυρίως Περιφερειακά Κοινοβούλια, όπου συχνά οι προτάσεις τους κερδίζουν την υποστήριξη πλειοψηφιών σε σημαντικά πολιτικά ζητήματα, όπως πχ στο Ευρωκοινοβούλιο η υπερψήφιση στις 25/3/2010 της έκθεσης του Πράσινου ευρωβουλευτή Sven Giegold -για την μεταρρύθμιση της ευρωζώνης, την ανάγκη έκφρασης της ευρωπαϊκής αλληλυεγγύης στις χώρες που βιώνουν βαθιά κρίση με την έκδοση ευρω-ομολόγου κα. Αυτή την έννοια είχε εξάλλου και η υποψηφιότητά μου για τη θέση του Γραμματέα του Περιφερειακού Συμβουλίου και είναι ιδιαίτερα σημαντικό το μήνυμα που εκπέμπει η εκλογή μου σε αυτή της θέση με μεγάλη πλειοψηφία (43 ψήφοι υπέρ σε σύνολο 50 Περιφερειακών Συμβούλων).

Με την ορκωμοσία των Περιφερειακών Συμβούλων, την εκλογή του Προεδρείου του Περιφερειακού Συμβουλίου και των μελών της Οικονομικής Επιτροπής, τη δημοσίευση του Οργανισμού της Περιφέρειας (ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ. 130 / ΦΕΚ Α’ 223 - 27/12/2010) και τον διορισμό των 3 θεματικών Αντιπεριφερειαρχών από τον Περιφερειάρχη κ Γ. Μαχαιρίδη ξεκίνησε τα πρώτα βήματα της η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση Ν. Αιγαίου.

Όμως, χρειάζεται – πέρα από την αντιμετώπιση των στοιχειωδών αναγκών - να μπουν πολύ γρήγορα οι βάσεις για την πολιτική κι αποτελεσματική λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου και την διαμόρφωση, μέσα από έναν οργανωμένο και σε βάθος διάλογο, στρατηγικών στην Περιφέρεια που θα συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της οικονομικής, κοινωνικής και περιβαλλοντικής κρίσης, θα περιορίσουν τις επιπτώσεις των προωθούμενων – κοινωνικά άδικα και αναποτελεσματικών πολιτικών καθώς και στην σύγκλιση και την κοινωνική συνοχή στην περιοχή μας. Ως ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΣ ΑΝΕΜΟΣ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ θα καταθέσουμε στο Περιφερειακό Συμβούλιο προτάσεις για τις στρατηγικές και πολιτικές που θα έπρεπε να ακολουθηθούν στο Ν. Αιγαίο για να πετύχουμε στροφή της οικονομίας προς πράσινη κατεύθυνση, για σύγχρονες μορφές κοινωνικής αλληλεγγύης και κοινωνικής συνοχής καθώς και για την προστασία του περιβάλλοντος και την ανάδειξη των νησιών σε κέντρα πολιτιστικής και πνευματικής δημιουργίας.

Η δουλειά του Περιφερειακού Συμβουλίου αλλά και της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης δεν είναι καθόλου εύκολη με δεδομένο ότι ο θεσμός ξεκινάει με πολλά προβλήματα, κενά και έλλεψη πόρων και αυτό είναι ήδη τραγικά φανερό από τις πρώτες μέρες. Φαίνεται, όμως, να καταλαγιάζει η τοπικιστική αντιπαράθεση που δεν θα βοηθούσε να λυθούν τα προβλήματα, και να ωριμάζει η ανάγκη διαμόρφωσης κοινής περιφερειακής κουλτούρας. Πρέπει να πάμε, όμως, ένα βήμα παραπέρα και να αναζητήσουμε, οργανώσουμε κι αξιοποιήσουμε τις ευρωπαϊκές προοπτικές του θεσμού.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο έχει ιστορική ευθύνη να συμβάλλει στη χάραξη και στην προώθηση πολιτικών που θα περιορίσουν την ένταση της κρίσης και τις επιπτώσεις από τις κοινωνικά άδικες κι αναποτελεσματικές πολιτικές στην περιοχή μας, που θα συμβάλλουν στην σύγκλιση και στην κοινωνική συνοχή στο Ν. Αιγαίο σε μια εποχή που κινδυνεύει με διάλυση ο κοινωνικός ιστός και υποβαθμίζονται ακόμα περισσότερο οι αδύναμες στην περιοχή κοινωνικές υποδομές.

Η Περιφέρεια πρέπει να οργανωθεί στη βάση ενός νέου μοντέλου διοίκησης, ώστε να φτάνουν οι υπηρεσίες της κοντά στον πολίτη, ακόμα και στο πιο μικρό νησί, χωρίς να χρειάζεται ο νησιώτης να μετακινείται μεκριά από τον τόπο του για να εξυπηρετείται. Αυτό μπορεί να διασφαλιστεί κατ' αρχή με την βέλτιστη χρήση της πληροφορικής και μέσα από έναν διαφορετικό τρόπο οργάνωσης της Περιφέρειας. Για παράδειγμα, μπορούν να δημιουργηθούν Κέντρα της Περιφέρειας για την Εξυπηρέτηση των Πολιτών (που μπορούν να στελεχωθούν μέσω μετατάξεων) ή να υπάρξει συνεργασία με τα υπάρχοντα Κέντρα Εξυπηρέτησης των Πολιτών των Δήμων ώστε μέσα από εκεί να πληροφορείται ο πολίτης για τις πολιτικές, τα προγράμματα της περιφέρειας αλλά να καταθέτει απόψεις, προτάσεις, ερωτήματα προς απάντηση. Μια νέα φιλοσοφία για την οργάνωση της διοίκησης πρέπει να αποτυπωθεί σε έναν σύγχρονο Οργανισμό για την Περιφέρεια, και γιαυτό προτείνουμε, ως ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΣ ΑΝΕΜΟΣ, την συγκρότηση από το Περιφερειακό Συμβούλιο μιας Επιτροπής που θα επεξεργαστεί – αξιοποιώντας και την ευρωπαϊκή εμπειρία αλλά και προτάσεις των νησιωτικών κοινωνιών και φορέων – ένα σχέδιο αναθεώρησης του Οργανισμού που αποφασίστηκε χωρίς τους εκλεγμένους με το ΠΔ 130/ ΦΕΚ Α' 223/ 27-12-2010. Η πρόταση αυτή θα πρέπει να συζητηθεί και ψηφιστεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο μέσα στο 2011, με την αυξημένη πλειοψηφία που απαιτείται, όπως προβλέπει η νομοθεσία.

Η Περιφέρεια και το Περιφερειακό Συμβούλιο έχουν να παίξουν πολύ σημαντικούς ρόλους, λαμβάνοντας υπόψη και ότι ελάχιστα πράγματα θα μπορέσουν να γίνουν τα επόμενα χρόνια αν η Περιφέρεια περιοριστεί στο επίπεδο της διαχείρισης των ελάχιστων υπαρχόντων πόρων:

Το Περιφερειακό Συμβούλιο πρέπει να οργανωθεί και να θέσει ως πρώτη προτεραιότητά του την προσπάθεια επηρεασμού αλλά και αξιοποίησης των ευρωπαϊκών και εθνικών πολιτικών ώστε να ενσωματώνουν τις διαστάσεις της νησιωτικότητας, όπως και τις περιβαλλοντικές και κοινωνικές διαστάσεις. Πρέπει, όμως, το ΠΣ να διαμορφώσει, στο επόμενο 9μηνο και μέσα από διαβούλευση, ένα Σχέδιο Στρατηγικής για την Οικονομική, Κοινωνική και Περιβαλλοντική Βιωσιμότητα στο Ν. Αιγαίο αλλά και να επεξεργαστεί Στρατηγική για την σύγκλιση και την συνοχή στο Ν. Αιγαίο.

Η Περιφέρεια πρέπει να βοηθήσει και να κατευθύνει τους Δήμους, μέσα από τις περιφερειακές πολιτικές που θα χαραχθούν από το Περιφερειακό Συμβούλιο, την ανάδειξη των πλεονεκτημάτων και δυνατότητων που έχει κάθε νησί και η περιφέρεια συνολικά, καθώς και με την δημιουργία νέων εργαλείων (πχ Ταμείο Συνοχής στο Ν. Αιγαίο), στο να προωθηθεί συντονισμένα ένα διαφορετικό μοντέλο ανάπτυξης για το Ν. Αιγαίο. Ένα μοντέλο ανάπτυξης που θα βασίζεται στην πράσινη οικονομία, σε σύγχρονες μορφές κοινωνικής αλληλεγγύης, στην προστασία και βιώσιμη διαχείριση του περιβάλλοντος, στην ανάδειξη του σημαντικού ρόλου που μπορεί να παίξει το Ν. Αιγαίο στον πολιτισμό και στην πνευματική δημιουργία. Η Περιφέρεια πρέπει να βοηθήσει στο να έχουν συνοχή μεταξύ τους οι διάφορες πολιτικές (πχ ενεργειακή, οικονομική και κοινωνική πολιτική, τουριστική – κοινωνική και περιβαλλοντική πολιτική). Να βοηθήσει τις τοπικές κοινωνίες να εξασφαλίσουν νέες πηγές οικονομικών πόρων (από την παραγωγή πράσινης ενέργειας και την ανάπτυξη πράσινων καινοτομιών μέχρι την πρόσβαση σε ευρωπαϊκούς πόρους μέσα από ανταγωνιστικά προγράμματα). Άμεσα αυτό επείγει να γίνει με ένα οικολογικά προσανατολισμένο, οικονομικά λογικό και αποτελεσματικό Περιφερειακό Σχέδιο Διαχείρισης των Απορριμμάτων που θα επικεντρώνει στη μείωση/πρόληψη, επαναχρησιμοποίηση, ανακύκλωση και κομποστοποίηση των απορριμμάτων, ελαχιστοποιώντας τα απορρίμματα που οδηγούνται για ταφή και αποκλείοντας κάθε μορφή καύσης ή άλλης θερμικής επεξεργασίας τους.

Για να προωθηθούν αυτά πρέπει πρέπει να υπάρχει αντιστοίχιση με τον τρόπο οργάνωσης και πολιτικής λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου αλλά και της Περιφέρειας. Γιαυτό προτείνουμε το Περιφερειακό Συμβούλιο να εκλέξει δυο νέες επιτροπές- όπως έχει δικαίωμα από τον νόμο.

Μια Επιτροπή με στόχο την Σύγκλιση και Κοινωνική Συνοχή («Επιτροπή Περιφερειακής Συνοχής, Σύγκλισης, Νησιωτικότητας και Βιωσιμότητας») και

Μια Επιτροπή με στόχο την ανάδειξη του πλούτου και του συγκριτικού πλεονεκτήματος που έχει το Ν. Αιγαίο («Επιτροπή Θαλάσσιας Πολιτικής, Αλιείας, Βιοποικιλότητας, Φυσικών Πόρων, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής».

Η Περιφέρεια χρειάζεται να διαμορφώσει ένα πιο συμμετοχική μοντέλο διαμόρφωσης και άσκησης πολιτικής, μια και οι πολίτες δεν εμπιστεύονται, αν δεν είναι οργισμένοι με το πολιτικό σύστημα και τον τρόπο άσκησης της πολιτικής μέχρι τώρα. Στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου πρέπει να συγκροτηθεί άμεσα, όπως προβλέπει η νομοθεσία – μετά από διεξοδική συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο – η Περιφερειακή Επιτροπή Διαβούλευσης (προβλέπεται από τον “Καλλικράτη”) καθώς και το Περιφερειακό Συμβούλιο Υδάτων (έπρεπε ήδη να έχει συγκροτηθεί και να λειτουργεί όπως προβλέπει η ευρωπαϊκή Οδηγία Πλαίσιο για το Νερό 2000/60).

Ο ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΣ ΑΝΕΜΟΣ προτείνει να συγκροτηθούν, επίσης, σε επίπεδο Περιφέρειας 4 επιπλέον άτυπες, εισηγητικές επιτροπές, με τη συμμετοχή όχι μόνο εκλεγμένων συμβούλων αλλά και εκπροσώπων φορέων, που θα συνεργάζονται με τις δυο εκλεγμένες Επιτροπές του Περιφερειακού Συμβουλίου, όπως:

- Επιτροπή για την Πράσινη Οικονομία, την Καινοτομία, την Έρευνα, την Απασχόληση και την Κοινωνική Αλληλεγγύη (θα αφορά σε όλους τους οικονομικούς τομείς, πχ τουρισμό, γεωργία, κτηνοτροφία, ΜΜΕ κα)

- Επιτροπή Παιδείας, Πολιτισμού, Εθελοντισμού, Νεολαίας και Διαλόγου των Πολιτισμών

- Επιτροπή για βιώσιμη κινητικότητα, μεταφορές και συγκοινωνίες

- Επιτροπή Ισότητας, Προστασίας των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Εξάλειψης των Διακρίσεων και Θεμάτων Μετανάστευσης

Τις επόμενες μέρες θα αποστείλουμε αναλυτικά τις προτάσεις μας τόσο στον Περιφερειάρχη και στους Περιφερειακούς Συμβούλους όσο και στους κοινωνικούς, επαγγελματικούς και αυτοδιοικητικούς φορείς στην περιφέρεια μας, ώστε να ανοίξει δημόσια συζήτηση για αυτές. Επίσης, θα ζητήσουμε να προγραμματιστεί η συζήτησή τους σε επόμενα Περιφερειακά Συμβούλια, ξεκινώντας από αυτό στις 31/1/2011.

Το Νοσοκομείο Ρόδου ετέθη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης!

Το Νοσοκομείο Ρόδου ετέθη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης!

Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

O XAΔΙΩΤΗΣ (ΠΕΡΙΟΔΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΚΑΣΙΩΝ ΡΟΔΟΥ)ΑΡ.ΦΙΛ 02 ΓΕΝΑΡΗΣ 2011


ΤΙΤΛΟΙ.Η ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ,ΠΡΟΣΛΗΣΗ,ΧΟΡΗΓΙΕΣ ΕΙΣ ΜΝΗΜΗΝ,ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΔΗΜΟΥ ΚΑΣΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΑΚΤΟΠΛΟΙΚΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ,ΔΕΝΔΡΟΛΙΒΑΝΟ,ΣΤΗΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ,ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ-ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ-ΕΝΑ ΜΥΣΤΙΚΟ ΣΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ,ΤΑ ΥΠΕΡΜΑΡΚΕΤ ΕΦΤΑΣΑΝ...ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ,ΧΙΟΥΜΟΡΙΣΤΙΚΑ

Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

A B C D E F G H I J 1 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ 2011-2014

Κος. ΜΑΧΑΙΡΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ Π.Ν.ΑΑΛ. ΔΙΑΚΟΥ 5085100ΡΟΔΟΣ6947-379-00022410-3657822413-605032241360531maxairidis.arxipelagos@gmail.com4Κος.ΧΑΤΖΗΔΙΑΚΟΣ ΦΩΤΙΟΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΡΟΔΟΥΔ.ΘΕΜΕΛΗ 8385100ΡΟΔΟΣ6947-379-00122410-7363322410-323152241037463xatzidiakos@mail.gr5Κος.ΠΟΥΣΣΑΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΡΟΔΟΥ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΣΙΡΟΠΙΝΑ84100ΣΥΡΟΣ6972-655-045 22810830002281082376g.poussaios@pnai.gov.gr6Κος.ΔΙΑΚΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΡΟΔΟΥΑΜΕΡΙΚΗΣ 11185100ΡΟΔΟΣ6977-541-201 22410-335952241073520diak_ana@otenet.gr7Κα. ΔΙΑΚΟΣΤΑΥΡΙΑΝΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΡΟΔΟΥΛΕΩΦ.ΗΡΑΚΛΕΙΔΩΝ 51Δ ΙΑΛΥΣΟΣ85101ΡΟΔΟΣ6972-163-4722241094820 2241360612dot@nad.gr8Κος.ΔΡΑΚΙΟΥ ΜΙΧΑΗΛΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΡΟΔΟΥΧΕΙΜΑΡΡΑΣ 28Δ -ΑΦΑΝΤΟΥ85103ΡΟΔΟΣ6945-754-05122410-5148022410230502241923071mixalis_rodos@hotmail.com9Κος.ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΡΟΔΟΥΗΡΩΙΔΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ85100ΡΟΔΟΣ6944-361-660 22410-75555 d.g.kremastinos@windowslive.com10Κος.ΛΙΣΓΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΡΟΔΟΥΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ 25-2785100ΡΟΔΟΣ6937-168-231 2241077185 monafil@ath.forthnet.gr11Κα. ΜΟΥΤΑΦΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΡΟΔΟΥΜΥΡΤΥΝΗΣ-ΙΑΛΥΣΟΣ85100ΡΟΔΟΣ6945-399-660 22410-29730 moutafidesp@yahoo.gr12Κα. ΜΠΑΦΙΤΗ ΑΝΔΡΙΑΝΑ-ΓΕΩΡΓΙΑΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΡΟΔΟΥΑΤΑΒΥΡΟΥ 5485100ΡΟΔΟΣ6942-201-200 22410-24981 andrbaphitis@hotmail.com13Κος.ΠΑΜΠΑΚΑΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΡΟΔΟΥΑΓΙΟΥ ΦΑΝΑΡΙΟΥ -ΚΡΕΜΑΣΤΗ85100ΡΟΔΟΣ6973-334-257 pampakas@otenet.gr14Κα. ΠΑΠΑΤΣΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΡΟΔΟΥΣΩΤΗΡΟΣ και ΟΜΗΡΟΥ85100ΡΟΔΟΣ6977-501-42722410-9378222410-45321 lina.papatsi@yahoo.gr15Κος.ΠΟΚΚΙΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΡΟΔΟΥΠΑΡΟΔΟΣ ΦΙΛΕΡΗΜΟΥ 85100ΡΟΔΟΣ6932-323-13222410-6565022410-44647 pokkias@yahoo.gr16Κα. ΦΑΚΚΑ -ΒΑΣΙΛΑΡΑΚΗ ΖΗΝΟΒΙΑΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΡΟΔΟΥ25ης ΜΑΡΤΙΟΥ85100ΡΟΔΟΣ6978-332-75622410-6240822410-36021 fakkaz@nad.gr17Κα. ΦΤΑΚΛΑΚΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ- ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΡΟΔΟΥΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ 7285100ΡΟΔΟΣ6974-997-13522410-2970422410-70615 ftaklaki@mail.gr18Κος.ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΟΥ ΑΝΤΩΝΗΣΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΡΟΔΟΥΔΩΔΩΝΗΣ 785100ΡΟΔΟΣ6973-825-18522410-6049822410-43220 anha@otenet.gr19Κος.ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΡΟΔΟΥΚΡΙΕΖΗ 5115125ΠΟΛΥΔΡΟΣΟ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ6950482660 / 6974750407 2106856158kokkinosxar@yahoo.gr20Κος.ΠΑΛΛΑΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΡΟΔΟΥΛΙΝΔΟΣ85107ΡΟΔΟΣ6944-450-650 2244048286manolispallas @gmail.com 21Κος.ΖΩΓΡΑΦΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΡΟΔΟΥΓ.ΣΕΦΕΡΗ 10185100ΡΟΔΟΣ6934-118-0702241062523 2241060519giozografidis@yahoo.gr22Κος.ΓΙΑΝΝΑΚΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΡΟΔΟΥΓ.ΜΑΥΡΟΥ 785100ΡΟΔΟΣ6977-697-767224102553822410262322241074790alemao.1983@hotmail.com23Κα. ΚΑΦΑΝΤΑΡΗ ΕΥΘΑΛΙΑΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΡΟΔΟΥΘΗΣΕΑ 113 ΤΘ 1063 ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ84100ΣΥΡΟΣ6937-222-7616976677863 2281089030lilakafandari@yahoo.gr24Κος.ΣΥΡΜΑΛΕΝΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΡΟΔΟΥΔΟΓΑΡΟΠΟΥΛΟΥ 215669ΑΘΗΝΑ6944-514-330210645173021033784192103217003syrmal2000@yahoo.gr25Κος.ΧΡΥΣΟΓΕΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΡΟΔΟΥΑΝΘΕΩΝ 24-2611143ΑΘΗΝΑ6936-672-8822102515110 nikoschry@gmail.com26Κος.ΕΨΙΜΟΣ ΣΤΕΡΓΟΣΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΩΚΛΕΟΠΑΤΡΑΣ 285300ΚΩΣ6974-779-72122420-2330222420 300502242028764epsimos@europe.com27Κος.ΚΑΜΠΑΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΩΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΩ85300ΚΩΣ6944-697-700 22420-296222242029622nisyros@otenet.gr28Κα. ΚΥΠΡΑΙΟΥ ΜΑΡΙΑΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΩΠΛΑΤΥΣ ΠΟΤΑΜΟΣ85300ΚΩΣ6947379900224202401322420579022242028150kos@nad.gr29Κα. ΣΒΥΝΟΥ ΕΙΡΗΝΗΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΩΛΟΡΔΟΥ ΒYΡΩΝΟΣ 19-ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ "ΜΑΡΙΤΙΝΑ"85300ΚΩΣ6972603356 22420-235122242026124svinou@otenet.gr30Κος.ΒΑΡΚΑΣ ΘΕΟΔΟΣΙΟΣΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΩΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ και ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΝΑΘΑΝΑΗΛ85300ΚΩΣ6944-394-97322420-24416 2242029246theovark@yahoo.gr 31Κος.ΚΑΤΣΟΤΟΥΡΧΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΛΥΜΝΟΥΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ85200ΚΑΛΥΜΝΟΣ6974-736-28222430-28878 2243050853ypapanti@freemail.gr32Κος.ΣΤΑΥΛΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΛΥΜΝΟΥΕΝΟΡΙΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ85200ΚΑΛΥΜΝΟΣ6972-894-83922430-2224422430-295002243029500stavlas@mailbox.com33Κος.ΚΑΛΑΘΙΑΝΑΚΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΛΥΜΝΟΥΚΑΛΑΜΙΩΤΙΣΣΑ85200ΚΑΛΥΜΝΟΣ6977-777-931224305015122430-291732243024830kalathianakis@kalathianakis.gr34Κος.ΜΑΡΑΓΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΛΥΜΝΟΥΕΝΟΡΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥ85200ΚΑΛΥΜΝΟΣ6947-003-94822430-29537 2243024114 35 Κος.ΠΕΡΔΙΚΑΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΛΥΜΝΟΥΧΕΙΜΑΡΡΑΣ 4085100ΡΟΔΟΣ6976-009-395 2241035460 36 Κος.ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ ΜΙΧΑΗΛΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΡΠΑΘΟΥΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ 7985100ΡΟΔΟΣ6976087575 6947-379-00522410-2706522450225382245022950eparhos1@yahoo.gr37Κος.ΜΑΚΡΥΩΝΙΤΗΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΣΥΡΟΥΒΑΡΗ84100ΣΥΡΟΣ6932-452-5012281061570 2281082376gmakr@sch.gr38Κος.ΓΡΥΠΑΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΣΥΡΟΥΕΠΙΣΚΟΠΕΙΟ 84100ΣΥΡΟΣ6932-441-93122810-80040 2281088232dgriparis@yahoo.gr39Κος.ΠΑΠΑΜΑΝΩΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΣΥΡΟΥΜΥΣΤΡΑ 984100ΣΥΡΟΣ6937-280-2872281087924, 79645 2281088232info@gipapamanolis.gr40Κος.ΓΚΟΥΦΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΝΑΞΟΥΧΩΡΑ ΝΑΞΟΣ84300ΝΑΞΟΣ6932-624-41622850-29115 2285024646giorgosgkoufas@yahoo.gr41Κος.ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΛΑΖΑΡΟΣΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΝΑΞΟΥΤΑΝΑΓΡΑΣ 6-811146ΓΑΛΑΤΣΙ6972-087-2402102932228 2102932228laztheophilos@gmail.com42Κος.ΔΑΔΑΟΣ ΜΑΡΚΟΣΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΝΑΞΟΥΑΙΑΝΤΟΣ 1284100ΣΥΡΟΣ6979-540-35022810 88761 22810 88761 43 Κος.ΣΙΓΑΛΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΝΑΞΟΥΚΑΜΑΡΙ84700ΘΗΡΑ6944-547-55422860-31039 2286031993 44 Κος.ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΑΡΟΥΠΑΡΟΙΚΙΑ84400ΠΑΡΟΣ6977-808-35522840-9300822840223762284024928 45 Κος.ΜΠΙΖΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ τουΝΙΚΟΛΑΟΥΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΑΡΟΥΠΑΡΟΙΚΙΑ84400 ΠΑΡΟΣ6945-405-31522840-2392022840226492284022649kbizas@otenet.gr46Κος.ΜΑΪΝΑΣ ΗΛΙΑΣΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΘΗΡΑΣΚΑΜΑΡΙ84700ΘΗΡΑ6944-415-8842286031431 2286022847eparhthiras@yahoo.gr47Κα. ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΥ ΑΝΝΑΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΘΗΡΑΣΚΑΜΑΡΙ84700ΘΗΡΑ6978-339-080 2286033240annakaramolegou@hotmail.com 48Κα. ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΥ ΙΟΥΛΙΑΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΘΗΡΑΣΕΜΠΟΡΕΙΟ84700ΘΗΡΑ6978-015-8492286083143 2286083143ilianakara@yahoo.gr49Κος.ΙΣΣΑΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΑΝΔΡΟΥΑΝΩ ΓΑΥΡΙΟ84501ΑΝΔΡΟΣ6973-993-96622820-71221 issariskddd@hotmail.com50Κος.ΛΟΤΣΑΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΑΝΔΡΟΥΠΑΡΑΛΙΑ ΦΕΛΛΟΥ84501ΑΝΔΡΟΣ6973-532-10122820-42404210-66320592106632059d.lotsaris@hotmail.com51Κος.ΗΛΙΑΚΗΣ ΠΕΤΡΟΣΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΜΗΛΟΥΑΔΑΜΑΝΤΑΣ84800ΜΗΛΟΣ6945-989-91322870-2236122870-223542287022111iliakis.petros@gmail.com 52Κος.ΧΡΥΣΑΦΙΔΗΣ ΠΑΥΛΟΣ του ΕΥΑΓΓΕΛΟΥΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΜΗΛΟΥΠΛΑΤΕΙΑ ΜΙΑΟΥΛΗ84100ΣΥΡΟΣ6944-667-16422810-88850 2281081717pavloschrisafidis@gmail.com 53Κος.ΜΑΡΓΑΡΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΜΥΚΟΝΟΥΤ.Θ 11384600ΜΥΚΟΝΟΣ6981-338-16122890-27020 2289022631vmargaras@yahoo.com54Κος.ΚΟΥΚΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΜΥΚΟΝΟΥΓΛΑΣΤΡΟΣ Τ.Θ.314 84600ΜΥΚΟΝΟΣ6945-932-93522890-27259 2289078344kostaskoukas@hotmail.com55Κος.ΒΙΛΛΑΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΤΗΝΟΥ25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 2084200ΤΗΝΟΣ6973-972-11422830-2118422830-23656 villasthn@.forthnet.gr56Κος.ΚΟΚΙΑΣΜΕΝΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΕΑΣ- ΚΥΘΝΟΥΜΕΓΑΛΟΥΠΟΛΕΩΣ 2 11474ΑΘΗΝΑ6944-625-35921064103102103669101 antoniskok@gmail.com57

εχεις αμαξι?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

ΔΕΣ ΕΔΩ ΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΧΡΟΝΟ ΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΠΛΟΙΩΝ

καραιτινος ενας κασιωτης ηρωας

Η λίστα ιστολογίων μου



Ετικέτες

βοηθατε γιατι παμε για φουντο

Powered By Blogger