Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου 2013

Ο λύκος εξοντώθηκε, η λύκαινα όμως εγκυμονεί.


ρονογράφημα

Ο λύκος εξοντώθηκε, η λύκαινα όμως εγκυμονεί.

Γράφτηκε από τον/την iosif papadopoulos Ημερομηνία δημοσίευσης: . Δημοσιευμένο στην κατηγορία Editorial
// //

Γράφει, σκεπτόμενος, ο Ιωσήφ Παπαδόπουλος.
Αυτοί που μας ανάγκασαν να φοράμε αντιασφυξιογόνες μάσκες πότε θα συλληφθούν; Όντως είναι "περίεργη" αυτή η όψιμη επίδειξη "δύναμης" και "ευσυνειδησίας" εκ μέρους των "θεραπόντων" της Θέμιδος, την ώρα ακριβώς που οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι νοιώθουν τη γη να φεύγει κάτω απ' τα πόδια τους και τις καρέκλες τους να τρίζουν από την επικείμενη λαϊκή έκρηξη. Την ώρα που οι εκπρόσωποι της τρόϊκας αλωνίζουν ανενόχλητοι στα υπουργικά γραφεία και φέρνουν νέα μέτρα, νέες κατασχέσεις, νέες αυτοκτονίες.
Είναι οι ίδιοι αυτοί δικαστές που τόσα χρόνια κωφεύουν στις κραυγές αγωνίας τόσων συνελλήνων. Που κάνουν πως δεν βλέπουν τα μνημόνια τα οποία παρανόμως υπογράφονται. Που κάνουν πως δεν βλέπουν την παράδοση της εθνικής κυριαρχίας και του δημόσιου πλούτου. Που βάζουν στο συρτάρι τις προσφυγές των πολιτών όταν αυτοί ζητούν να συλληφθούν οι βουλευτές που υπογράφουν την παράδοση της χώρας, με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας.
Είναι οι ίδιοι δικαστές, που έχουν επικυρώσει με τις αποφάσεις τους τις κατασχέσεις ιδιωτικών περιουσιών και έχουν κλείσει τα μάτια στις αυτοκτονίες τόσων χιλιάδων ανθρώπων. Που στρέφουν αλλού το κεφάλι και σφυρίζουν αδιάφορα, όταν οι βουλευτές νομοθετούν και υπογράφουν, ελαφρά τη καρδία, άδικους και παράλογους νόμους μέσα από πράξεις νομοθετικού περιεχομένου. Είναι οι ίδιοι δικαστές που σήμερα τρέχουν κάθιδροι και αλλόφρονες να καταδικάσουν τους φασίστες της Χρυσής Αυγής εκτελώντας τις διαταγές των φασιστοειδών πολιτικών προϊσταμένων τους.
Σε τι διαφέρουν κύριε εισαγγελεύ του Αρείου Πάγου οι πολιτικοί σας προϊστάμενοι από τους κιτς φασίστες μποντιμπιλντεράδες της Χρυσής Αυγής; Στις γραββάτες, τα κοστούμια και τον "πολεμικό εξοπλισμό", θα πείτε ίσως, αν κάνετε βεβαίως έναν εις βάθος αυτοέλεγχο. Κι' εγώ θα συμφωνήσω μαζί σας. Γιατί η φιλοσοφία και οι στόχοι αμφοτέρων είναι ίδιοι. Στις πρακτικές διαφέρουν μόνο. Οι μεν επιστρατεύουν σιδερογροθιές, κλωτσιές και μαχαίρια, ενώ οι πολιτικοί σας προϊστάμενοι, επιστρατεύοντας τα ταπεινότερα των ζωϊκών ενστίκτων τους, υπηρετούν απλώς τους εκπροσώπους κάποιων κραταιών οικονομικών συμφερόντων, οι οποίοι τους κρατούν στην εξουσία και ζητούν να αποκτήσουν το προνομιούχο αυτό οικόπεδο σε τιμή ευκαιρίας.
Δεν θα σας κατηγορήσω επειδή στριμώξατε τους χρυσαυγίτες, κ.κ. εισαγγελείς του Αρείου Πάγου, ούτε γιατί τους οδηγήσατε σιδεροδέσμιους στον ανακριτή και από κει στα κελλιά της ΓΑΔΑ. Κάθε άλλο μάλιστα. Επικροτώ απολύτως τις, καθυστερημένες έστω, ενέργειές σας και τις χειροκροτώ. Με τα λαμόγια, όμως, που κάθονται σε υπουργικές και πρωθυπουργικές καρέκλες και σας δίνουν εντολές και κατευθυντήριες γραμμές, μπορείτε να τα βάλετε κ.κ. εισαγγελείς; Μπορείτε να ζητήσετε έλεγχο των οικονομικών τους; Μπορείτε να ζητήσετε την άρση του τηλεφωνικού και τραπεζικού τους απορρήτου; Μπορείτε να ζητήσετε την δήμευση της περιουσίας τους και να διατάξετε την αστυνομία να τους συλλάβει και να τους οδηγήσει, σαν "λεβέντες" που είναι, στης φυλακής τα σίδερα, αν αποδειχθεί ότι έχουν ασκήσει παράνομη και εγκληματική δραστηριότητα;
Γιατί εγκληματική δραστηριότητα δεν είναι μόνον η αφαίρεση της ανθρώπινης ζωής με μαχαίρι κ. Βουρλιώτη. Εγκληματική δραστηριότητα, και μάλιστα αισχίστης μορφής, είναι το ξεπούλημα της χώρας, η εξαθλίωση του λαού και η ηθική αυτουργία σε αυτοκτονία χιλιάδων πολιτών. Μπορείτε να επαναφέρετε την χαμένη αξιοπιστία σας και, συγχρόνως, την ελπίδα στον κόσμο πως τίποτε δεν χάθηκε;
Ιδου η Ρόδος, ιδού και το πήδημα.

Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου 2013


ΑΓΑΠΗΤΟΊ μου συμπατριώτες είναι πλέον γνωστό ότι έχομε πτωχεύσει ηθικά κοινωνικά και χρηματικά είμαστε σχεδόν στην τέταρτη χρονια που προσπαθούμε σαν κασιωτες να ιδρύσουμε μια τράπεζα αίματος άλλα και το τμήμα που ασχολείται με την πρόνοια έχει βρεθεί σε δυσχερή θέση να ανταποκρίνεται στα αιτήματα που αυξάνονται,η στήλη αυτή έχει σκοπό να βοηθήσει χρηστικά με το δικό της τρόπο συμβάλλοντας όσο είναι δυνατόν με συμβουλές που αλιεύονται στο διαδίκτυο κα δεν είναι προσβάσιμες σε όλους ένα από τα καθημερινά προϊόντα περιποίησης και υγιεινής είναι η οδοντόκρεμα τι περιέχεται αλήθεια σε μια οδοντόκρεμα;
Μπορούμε να αναγνωρίσουμε όλες τις ουσίες που αναγράφονται στα συστατικά τους; Έστω κι αν μπορούμε (που αμφιβάλω, εδώ δε μπορούμε να τις προφέρουμε καλά καλά..) ξέρουμε τις ιδιότητες αυτών των συστατικών;
Ποια είναι η κύρια αποστολή μιας οδοντόκρεμας;
Να καθαρίζει τη στοματική κοιλότητα;
Από τι να την καθαρίζει;
Μας βοηθάει όσο νομίζουμε το στοματικό διάλυμα, ή μήπως τελικά δημιουργεί προβλήματα;πορούμε να φροντίσουμε τη στοματική μας υγιεινή χωρίς τόσα χημικά και ερεθιστικά συστατικά;
Μπορούμε να φτιάχνουμε μόνοι μας οδοντόκρεμα, η οποία θα είναι μεν και αποτελεσματική, και πιο ήπια με τα καλά μας βακτήρια που μας προστατεύουν, και τέλος, και πολύ πιο φτηνή από τις φίρμες που βρίσκουμε στην αγορά.
Συστατικά, (απλά-απλούστατα!)

• Πέντε κουταλάκια διττανθρακική (μαγειρική) σόδα
• Ένα κοφτό κουταλάκι αλάτι θαλασσινό ψιλοτριμμένο (πατήστε επάνω στην λέξη ''αλάτι θαλασσινό'' για να φτιάξετε το δικό σας θαλασσινό αλάτι)
• Πέντε κουταλάκια φυτική γλυκερίνη (τη βρίσκετε στο φαρμακείο, κι έχει πάρα πολλές εφαρμογές)

• Δέκα σταγόνες αιθέριο έλαιο μέντας, ή ευκάλυπτου, ή δυόσμου, ανάλογα με το άρωμα που σας αρέσει.
  • Μισό κουταλάκι ζάχαρη στέβιας (προαιρετικά) 
  • 2 σταγόνες Χρώμα ζαχαροπλαστικής της αρεσκείας σας (προαιρετικά)
Αν θέλετε να φτιάξετε παιδική οδοντόκρεμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λιγότερο αιθέριο έλαιο μέντας, και λίγο από φράουλα ή άλλο φρούτο.

toothpaste-01s.jpg
toothpaste-02s.jpg
toothpaste-03s.jpg
toothpaste-04s.jpg
toothpaste-05s.jpg
toothpaste-06s.jpg
toothpaste-07s.jpg
toothpaste-08s.jpg
toothpaste-09s.jpg
toothpaste-11s.jpg


Η διαδικασία είναι απλή:
Αναμειγνύεται τα υλικά σας σ'ένα μπωλάκι χρησιμοποιώντας τη γλυκερίνη για να πετύχετε την υφή της οδοντόκρεμας, και αποθηκεύετε σε μπουκαλάκι με στόμιο σταγονόμετρου, το οποίο θα κόψετε στο πάχος του στομίου του κλασικού σωληναρίου οδοντόκρεμας.Αν τώρα το πρόβλημά σας είναι το υπόλευκο χρώμα του σμάλτου σας, καλό είναι να μην καταφύγετε σε αμφίβολες τεχνικές λεύκανσης αν μπορείτε να το αντιμετωπίσετε με λιγότερο τοξικούς τρόπους. Αποφύγετε δια ροπάλου να φέρετε σε επαφή χυμό λεμονιού με το σμάλτο των δοντιών σας. Το λεμόνι λευκαίνει, αλλά αν ρίξετε μια σταγόνα μέσα σε φρέσκο γάλα, θα διαπιστώσετε αυτό που προκαλεί και στα δόντια: Καταστρέφει το ασβέστιο!

Εναλλακτικά, μπορείτε δυο φορές την εβδομάδα να βουρτσίζετε τα δόντια σας με ένα μείγμα διττανθρακικής σόδας, με 2-3 σταγόνες υπεροξείδιο υδρογόνου. Το γνωστό μας οξυζενέ, δηλαδή, από το φαρμακείο. Προσοχή! ΟΜΩς ΟΧΙ οξυζενέ που αραιώνει της βαφές μαλλιών.Αυτό δεν μπορείτε να το αποθηκεύσετε γιατί ξεθυμαίνει, αλλά μπορείτε να έχετε ένα βαζάκι σόδα δίπλα σ΄ένα μπουκαλάκι οξυζενέ, στο ντουλάπι του μπάνιου σας. Απλά βάλτε σόδα στην οδοντόβουρτσά σας, και στάξτε πάνω της οξυζενέ.Αν το πρόβλημά σας είναι η πέτρα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα διάλυμα που θα περιέχει 50% μηλόξυδο, και 50% νερό. Μπορεί να μην είναι η "'εκρηξη δροσιάς" που βλέπετε στις διαφημίσεις, αλλά δεν προκαλεί και τις ζημιές που προκαλούν οι εκρήξεις..
 

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΚΑΣΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ-ΓΟΝΕΙΣ

Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2013


Το ΠΑΣΟΚ παζαρεύει με το Μαξίμου 4 Περιφέρειες. Ανάμεσά τους και το Ν. Αιγαίο

Δευτέρα, 16 Σεπτέμβριου 2013 15:23
ΕκτύπωσηPDF
To pasok pazarevei me to Maximou 4 perifereies. Anamesa tous kai to N. AigaioΕικόνα πολιτικής συναλλαγής σε Περιφέρειες κυρίως αλλά και μεγάλους δήμους, κυριαρχεί τις τελευταίες ημέρες στις συζητήσεις που γίνονται ανάμεσα στα δύο κόμματα της κυβερνητικής πλειοψηφίας.
Στο ΠΑΣΟΚ γνωρίζουν ότι τα μοναδικά ερείσματα που τους έχουν απομείνει είναι στο χώρο της αυτοδιοίκησης και δεν θέλουν να τα χάσουν.
Οι δήμαρχοι που πρόσκεινται στο ΠΑΣΟΚ αλλά και οι περιφερειάρχες έχουν
έντονο ένστικτο πολιτικής επιβίωσης. Γνωρίζουν ότι δεν έχουν καμία τύχη αν επιχειρήσουν αυτόνομη κάθοδο με το κόμμα τους, δημοσκοπικά, να κινείται ανάμεσα στο 4-6% και με την κυβερνητική φθορά να αγγίζει και τους ίδιους.
Πολλοί από αυτούς έχουν πολυετή παρουσία και 3 ή 4 θητείες, κάτι που συνιστά επιπλέον φθορά στην επικείμενη εκλογική αναμέτρηση του Μαΐου.
Γνωρίζουν ότι χωρίς τη στήριξη της Ν.Δ, δεν θα μπορέσουν να διεκδικήσουν με αξιώσεις μια νέα θητεία και για αυτό έχουν αποδυθεί σε μία προσπάθεια να αποτελέσουν μέρος της συμφωνίας που διαπραγματεύεται το ΠΑΣΟΚ με τη Ν.Δ σε κεντρικό επίπεδο.
Εκεί ίσως οφείλεται και η προσεκτική έως χλιαρή στάση που κράτησαν σχεδόν όλοι στο θέμα της κινητικότητας των δημοτικών υπαλλήλων αλλά και στην αξιολόγηση των υπαλλήλων που θα ξεκινήσει από την αυτοδιοίκηση και αναμένεται να θέσει σε καθεστώς κινητικότητας άλλους 12.000 υπαλλήλους εντός του 2014.
Το ΠΑΣΟΚ ζητά από τη Ν.Δ τη στήριξη 4 νυν Περιφερειαρχών με αντάλλαγμα τη δική του στήριξη στους υποψηφίους της Ν.Δ στις άλλες 9 Περιφέρειες.
Το θέτει ως όρο για να συναινέσει και να υπερψηφίσει το νέο πολυνομοσχέδιο για την αυτοδιοίκηση, που θα έρθει μέσα στο φθινόπωρο, και θα περιλαμβάνει το νέο εκλογικό νόμο σε δήμους και περιφέρειες, αλλαγές στον Καλλικράτη και διάσπαση του ενός δήμου σε 3 ή 4 μικρότερους σε μεγάλα νησιά όπως η Κέρκυρα, η Λέσβος και η Ρόδος.
Ουσιαστικά το ΠΑΣΟΚ παζαρεύει τη συναίνεσή του στο νομοσχέδιο με τη στήριξη 4 Περιφερειαρχών που ανήκουν σε αυτό αλλά και δημάρχων.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, το ΠΑΣΟΚ ζητά από τη Ν.Δ να στηρίξει τους κ. Σγουρό (Αττική), Αρναουτάκη (Κρήτη) ενώ οι άλλες δύο θέσεις ''παίζονται'' ανάμεσα στους κ.κ. Κατσιφάρα (Δ.Ελλάδας), Περγαντά (Στερεάς Ελλάδας) και Μαχαιρίδη (Ν.Αιγαίου).
Ζητά επίσης τη στήριξη Δημάρχων όπως οι κ.κ. Ασκούνης, Δανιηλίδης, Παπαγγελής κ.α.
Είναι φανερό ότι οι διαπραγματεύσεις είναι ιδιαίτερα σκληρές και προσκρούουν και στις αντιδράσεις που υπάρχουν σε τοπικό επίπεδο, από στελέχη της Ν.Δ, προκειμένου να υποστηριχθούν Περιφερειάρχες που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ.
Για να αμβλυνθούν αυτές οι αντιδράσεις, έχει πέσει στο τραπέζι από την πλευρά των υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ που αγωνιούν για την επανεκλογή τους μία δέσμη αντιπροτάσεων και αντισταθμιστικών οφελών προς τη Ν.Δ.
Σύμφωνα με αυτήν, στις Περιφέρειες που θα υποστηριχθούν στελέχη του ΠΑΣΟΚ υπάρχουν δύο λύσεις για να λειτουργήσει, πολιτικά και εκλογικά η συμφωνία.
-Να υποστηριχθούν από το ΠΑΣΟΚ υποψήφιοι δήμαρχοι της Ν.Δ στους δήμους αυτών των περιφερειών.
-Να οριστούν ως υποψήφιοι αντιπεριφερειάρχες, στελέχη προερχόμενα από τη Ν.Δ.
Οι τελικές βέβαια αποφάσεις θα παρθούν από τους κ.κ. Σαμαρά-Βενιζέλο και με βάση τα στοιχεία των δημοσκοπήσεων αλλά και την ανάλυση των τοπικών δεδομένων και ιδιαιτεροτήτων.

Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου 2013

Δευτέρα, 2 Σεπτεμβρίου 2013

KASHGARΗ αρχαία μακεδονική πόληΥπάρχουν τουλάχιστον 12 αρχαίες ελληνικές πόλεις στην Κίνα, βάσει ανασκαφών των πανταχού παρόντων Γερμανών αρχαιολόγων! Η κινεζική κυβέρνηση - επειδή δυσαρεστήθηκε που δεν βρήκαν... βούδες - απέλασε όλες αυτές τις αρχαιολογικές αποστολές...

Οι αρχαιολόγοι έφυγαν, το καζάνι όμως έβραζε... Από τη δεκαετία του 1980, και μετά, αναζωπυρώθηκε το αρχαιολογικό ενδιαφέρον στην Κίνα, και μια ομάδα Κινέζων και Ιαπώνων ερευνητών, άρχισε να ψάχνει για την φημολογούμενη χαμένη αρχαία πόλη ΝΑ. της Kashgar. Την Kashgar, που ο αρχαίος Έλλην γεωγράφος, Κλ. Πτολεμαίος (1ος αι. μ.Χ.), την αναφέρει ως Κασία (στα Κάσια όρη, στην Κασία χώρα, ορμητήριο των Σκυθών)[5], ενώ άλλοι μιλούσαν για τις Κάσιες Πύλες[6]. Άρα την εγνώριζαν οι αρχαίοι Έλληνες! Ενώ οι επιστήμονες έλεγαν έως τώρα, πως η παλαιότερη αναφορά της Kashgar καταγράφεται από... κινεζική αποστολή της Δυναστείας Χαν - κάπου μεταξύ 206 π.Χ. και 220 μ.Χ. - για τα περιβόητα ταξείδια του «Δρόμου του Μεταξιού»...

Μια αρχαιολογική ανακοίνωση τάραξε τα κοιμισμένα ιστορικά ύδατα, το 1993: Ένας αρχαίος ελληνικός πολιτισμός βρέθηκε στην Niya[7] - περίπου 640 χλμ. ΝΑ. της Κασίας, στην έρημο Τακλαμακάν!  Εκεί όπου είχε «σηκώσει» την αρχαία πόλη ο Stein! 

Και πράγματι, «κάτω από κάτι μεγάλους αμμόλοφους», όπως είχε σημειώσει ο Stein, από διηγήσεις εντοπίων, ανακαλύφθηκαν και τα ερείπια της αρχαίας πόλεως... Μέσα στα ερείπια ευρέθησαν ένας αρχαίος ελληνικός αμφορέας, έπιπλα αρχαιο-ελληνικού στυλ, ανάγλυφες παραστάσεις με μαιάνδρους, ελληνικοί αμφορείς με αναπαραστάσεις από τα ομηρικά έπη, κλπ
. Όλα αλεξανδρινής εποχής... Στον δε «τάφο 3» ήταν θαμμένοι ένας άνδρας και μια γυναίκα, υπέροχα ενδεδυμένοι με μεταξένια ρούχα (κουκκούλες, πολύχρωμες ρόμπες, παντελόνια, υποκάμισα, και κεντημένη δερματινη σόλα υποδημάτων!). Ο άνδρας είχε μαζί του την φαρέτρα, το τόξο, και τα βέλη του. Δεν θα πήγαινε στον άλλο κόσμο χωρίς τα όπλα του! Φορούσε επενδύτη (ένα κινεζικό σακκάκι). Η γυναίκα φορούσε χρυσά ενώτια και είχε ένα κύπελλο με σφαιρίδια από το περιδέραιό της. Σε ένα άλλο κουτί υπήρχε η χτένα, το μακιγιάζ της, και ένα σετ ραπτικής! Απεριποίητη θα πήγαινε; Προφανώς θα ήταν πλούσιοι. Αλλού βρέθηκε επιγραφή σε πρώιμη κινεζική, που είχε αστρολογική πρόβλεψη: «Η εμφάνιση των πέντε αστέρων στα Α. είναι ευνοϊκή για την Κίνα»[8]... Οι κάτοικοι της Niya διατρέφονταν με κρέας, αχλάδια και σταφύλια. Λέτε η Niya να αποδειχθεί πως ήταν η αρχαία Νήσσα, μια από τις αινιγματικές γενέτειρες του Διονύσου;

Επίσης, αφού επισήμως και συμβατικώς, ο Μ. Αλέξανδρος έφθασε μέχρι τον Γάγγη ποταμό, πώς υπήρχαν ελληνικές πόλεις πέραν αυτού, στην Κίνα;

Τέλος, μήπως η Kashgar/Κασία είναι ένα ακόμη αφίδρυμα των Κασίων (Δωδεκανησίων), οι οποίοι είχαν ιδρύσει σημαντικούς ναούς του Κασίου Διός στα σύνορα Αιγύπτου-Πετραίας Αραβίας[9] και στην Β. Συρία; Διόλου απίθανο απ' εκεί να μετέβησαν προς εξερεύνηση και αναζήτηση νέων πόρων στην περιοχή, και να ονοματίσθηκαν εξ αυτών Κασίαι αι πύλαι αυτού του εμπορικού δρόμου. Ίσως να έφερναν την κασία απ' εκεί, ένα ισχυρό μύρο και φάρμακο. Πώς έφθασαν ως εκεί; Μα οι τολμηροί Κάσιοι ναυτικοί θα το έκαναν ακολουθώντας τον ανάπλου του ποταμού Niya, ο οποίος φθάνει έως το χωριό Uygur. Ίσως γι' αυτό να μνημονεύουν τους βαρκάρηδες προγόνους τους οι θαμμένοι στους βαρκόσχημους τάφους, καταμεσίς της ερήμου... Ποιος ξέρει; Η σκαπάνη θα δείξει... Επισήμως, οι αρχαιολόγοι λένε πως θα απαιτηθούν άλλα 10 χρόνια σκληρής δουλειάς για να βρεθούν απαντήσεις...

Η ΚΟΥΠΑ

εχεις αμαξι?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

ΔΕΣ ΕΔΩ ΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΧΡΟΝΟ ΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΠΛΟΙΩΝ

καραιτινος ενας κασιωτης ηρωας

Η λίστα ιστολογίων μου

Ετικέτες

βοηθατε γιατι παμε για φουντο