Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη, 21 Οκτωβρίου 2014

Salma Ya Salama, "سالمة يا سلامة", Funiculi Funicula, Coke Studio بالعرب...

Δευτέρα, 20 Οκτωβρίου 2014

ΟΙ ΕΦΕΥΡΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Σε ιδιώτες δίνει το Νοσοκομείο ΣαντορίνηςΤην ύπαρξη πρότασης ιδιωτικοποίησης παραδέχθηκε ο υπουργός Υγείας απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Κυκλάδων Νίκου Συρμαλένιου

Σε ιδιώτες μέσω δημοσίου διαγωνισμού επιδιώκει να δώσει η κυβέρνηση το Nοσοκομείο της Σαντορίνης, του οποίου η κατασκευή έγινε αποκλειστικά με εθνικούς πόρους και κόστισε 14 εκατομμύρια ευρώ, ένα νοσοκομείο το οποίο είναι ήδη τελειωμένο, αλλά και πλήρως εξοπλισμένο. Αυτό παραδέχθηκε στη Βουλή ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση τουβουλευτή Κυκλάδων Νίκου Συρμαλένιου.
Στην τοποθέτησή του, ο Ν. Συρμαλένιος ανέφερε μεταξύ άλλων: «Η Σαντορίνη δεν είναι ένα τυχαίο νησί, αλλά ένας παγκόσμιος τουριστικός προορισμός. Απ’ αυτήν την άποψη δέχεται ενάμισι- δύο εκατομμύρια τουρίστες και επισκέπτες το χρόνο. Κατά συνέπεια, πέρα από το μόνιμο πληθυσμό που με βάση την τελευταία απογραφή του 2011 είναι αυτή τη στιγμή καταγεγραμμένοι δεκαπέντε χιλιάδες κάτοικοι, περιλαμβάνει και τα γύρω νησιά. Δηλαδή, μιλάμε για τρεις-τέσσερις χιλιάδες κατοίκους περίπου μαζί με τα γύρω νησιά. Φιλοξενεί, βεβαίως και αυτό το ενάμισι-δύο εκατομμύρια τουρίστες.
Υπάρχει σχέδιο το οποίο έχει συζητηθεί επανειλημμένα και με την προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου Υγείας που σημειωτέον είχε συμφωνήσει να προχωρήσει η λειτουργία του, εφόσον συμφωνούσε και το Υπουργείο Οικονομικών, διότι ξέρετε καλά ότι το Νοσοκομείο έχει ενταχθεί στην Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας (Α.Ε.Μ.Υ.) και επομένως εποπτεύεται από το Υπουργείο Υγείας και από το Υπουργείο Οικονομικών.
Είχε συμφωνηθεί, λοιπόν, να προχωρήσει αυτή η υπόθεση με βάση το χρηματοδοτικό και λειτουργικό σχήμα, το οποίο είχαν προτείνει οι φορείς της Σαντορίνης, με σύμφωνη γνώμη του τότε Υπουργού Υγείας, αλλά και κατόπιν συμφωνίας με το Υπουργείο Οικονομικών, για να αρχίσει να τίθεται επιτέλους σε λειτουργία.
Δυστυχώς, βλέπουμε ότι υπήρξε μία παρελκυστική τακτική και δεν υπήρξε συνέχεια. Έγινε ο ανασχηματισμός, ήρθατε εσείς στο τιμόνι του Υπουργείου Υγείας και έκτοτε δεν υπάρχει επίσημη απάντηση. Ξέρουμε ότι το τελευταίο διάστημα υπήρξε μία συνάντησή σας με το Δήμαρχο Σαντορίνης και ξέρουμε ότι του μιλήσατε για διεθνή διαγωνισμό, για να το αναλάβει ιδιώτης. Αν είναι έτσι, θέλουμε να μας το ξεκαθαρίσετε αυτό και να τοποθετηθεί ο καθένας από εκεί και πέρα στο θέμα, προκειμένου να αναλάβουμε τις ευθύνες μας.»
Απαντώντας στον βουλευτή, ο υπουργός Υγείας δήλωσε ότι το νοσοκομείο πρέπει να λειτουργήσει, δηλώνοντας, μεταξύ άλλων: «Υπάρχει μία πρόταση, η οποία βρίσκεται στο Γραφείου μου αυτή τη στιγμή και την οποία εξετάζω. Δεν έχω -ας το πω- αυτή τη στιγμή υπογράψει το σχετικό έγγραφο, αλλά είναι μία συγκεκριμένη πρόταση -αυτή που είπατε για το διαγωνισμό- που νομίζω ότι θα μας οδηγήσει, αν προχωρήσει και αν όλα πάνε καλά, στο να επιτευχθούν και οι δύο στόχοι: και το ελληνικό δημόσιο να μην απολέσει την τοποθέτηση χρημάτων που έχει κάνει εκεί, αλλά και οι πολίτες της Θήρας να έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας, που τελικώς αυτό είναι το βασικό ζητούμενό τους».
Ο Ν. Συρμαλένιος απαντώντας στον υπουργό, δήλωσε: «Κύριε Υπουργέ, είναι προφανές ότι εμείς διαφωνούμε ριζικά με την ιδιωτικοποίηση του Νοσοκομείου.
Ξέρετε πολύ καλά ότι η δωρεά από την πλευρά της Ιεράς Μητροπόλεως έγινε καθαρά για δημόσιο χαρακτήρα και δημόσια λειτουργία του Νοσοκομείου αυτού. Επομένως, εάν προχωρήσετε στην ιδιωτικοποίηση, παραβιάζετε τον όρο της δωρεάς της Εκκλησίας για το συγκεκριμένο οικόπεδο, στο οποίο κτίστηκε το Νοσοκομείο. Ένα δεύτερο θέμα που θέλω να πω είναι το εξής: Ξέρετε πολύ καλά -ίσως ενημερωθήκατε για αυτό, γιατί δεν ήσασταν παρών στις συζητήσεις με τους φορείς της Σαντορίνης- ότι το σχέδιο χρηματοδότησης το οποίο παρουσιάστηκε, ήταν απόλυτα τεκμηριωμένο. Η χρηματοδότηση αυτή θα γινόταν με τρόπο που ο κρατικός προϋπολογισμός δεν θα έδινε παραπάνω λεφτά από αυτά που δίνει σήμερα για τη λειτουργία και τη βιωσιμότητα του Κέντρου Υγείας της Σαντορίνης.
Τα στοιχεία, τα οποία κατατέθηκαν, μιλούσαν για δαπάνη 2 εκατομμυρίων το χρόνο για το Κέντρο Υγείας της Σαντορίνης, στα οποία προστίθεται 1 ευρώ ανά εισιτήριο του τελεφερίκ. Μιλάμε -το λιγότερο- για ενάμισι εκατομμύριο τουρίστες με τα κρουαζιερόπλοια το χρόνο. Μιλάμε για 1,5 εκατομμύρια ευρώ σε ετήσια βάση από τα έσοδα του τελεφερίκ.
Επιπλέον, είναι και τα έσοδα από τις δαπάνες των ασφαλιστικών εταιριών που καλύπτουν τους επισκέπτες-τουρίστες της Σαντορίνης. Διότι αυτοί οι οποίοι θα κάνουν χρήση του Νοσοκομείου δεν είναι μόνο οι κάτοικοι της Σαντορίνης, είναι και οι χιλιάδες τουρίστες. Όταν έρχονται ενάμιση και δύο εκατομμύρια κόσμος, είναι εκατοντάδες τα περιστατικά τα οποία χρήζουν υγειονομικής περίθαλψης. Κατά συνέπεια, τα έσοδα τα οποία θα εξασφάλιζε το Νοσοκομείο -και μπορεί να τα εξασφαλίσει- και από τις ασφαλιστικές εταιρίες, είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό κονδύλι.
Επομένως, αν αθροίσετε αυτά τα κονδύλια, θα δείτε ότι το Νοσοκομείο είναι απόλυτα βιώσιμο και -θα σας έλεγα- κερδοφόρο. Ίσως δεν υπάρχει άλλο νοσοκομείο στην Ελλάδα που μπορεί να εξασφαλίσει τέτοια έσοδα. Όμως, εσείς φαίνεται ότι έχετε προαποφασίσει, να προχωρήσετε στην ιδιωτικοποίηση και γι’ αυτό καθυστερήσατε να προχωρήσετε στις λύσεις που είχαν προταθεί και που είχαν εν μέρει συμφωνηθεί με την Κυβέρνηση, γιατί ακριβώς θέλατε να εξυπηρετήσετε το σχέδιο της ιδιωτικοποίησης.
Εάν αυτή είναι η τελική σας απόφαση -που από ό,τι φαίνεται είναι- τότε είναι φανερό ότι θα βρείτε απέναντί σας τόσο το λαό της Σαντορίνης συνολικά όσο και την Αντιπολίτευση -προφανώς- διότι εμείς πιστεύουμε ότι η υγεία είναι δημόσιο αγαθό και πρέπει να διασφαλιστεί η δημόσια λειτουργία, ο δημόσιος χαρακτήρας για όλους τους πολίτες είτε είναι Έλληνες, είτε είναι μετανάστες, είτε είναι τουρίστες. Επαναλαμβάνω ότι πρέπει να διασφαλιστεί για όλους τους πολίτες η δωρεάν δημόσια ιατρική και υγειονομική περίθαλψη».


Μπορείτε να δείτε το βίντεο της τοποθέτησης του Νίκου Συρμαλένιου στη Βουλή στο παρακάτωLink:

  14/10/2014

Κυριακή, 19 Οκτωβρίου 2014

H ΕΛΛΑΔΑ ΑΛΛΑΖΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ

 Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΛΛΑΖΕΙ!

 Το τελευταίο διάστημα έχω παρατηρήσει μια μεγάλη αλλαγή που έχει γίνει στη 
 χώρα μας. Όλα ξεκίνησαν από την κοπέλα που ήρθε πριν από μερικές ημέρες στο 
 σπίτι για να μου κάνει πεντικιούρ.

 Ενώ η κοπέλα είχε πέσει με τα μούτρα πάνω στα νύχια των ποδιών μου και 
 αφαιρούσε παρωνυχίδες, νεκρά κύτταρα, άμμο από τις παραλίες, και διάφορα άλλα πράγματα, ανοίξαμε συζήτηση για την Αθήνα, τους δρόμους και τα κτίρια.

 Η κοπέλα ξέρει απίστευτα πράγματα και εγώ έχω μείνει παγωτό.
 
 Την ακούω να μιλάει για την αρχιτεκτονική των κτιρίων στην Διονυσίου 
 Αρεοπαγίτου και συνειδητοποιώ πως εγώ -που νόμιζα πως ήξερα- δεν έχω ιδέα.

 Κάποια στιγμή, βλέπει την απορία στα μάτια μου και μου λέει πως έχει 
 τελειώσει την Αρχιτεκτονική και έκανε μεταπτυχιακό στην Φλωρεντία και στο 
 Παρίσι.

 Μάλλον αυτός θα ήταν ο λόγος που, όταν τελείωσε με τα πόδια μου, τα νύχια  μου ήταν κομψά και αέρινα σαν τα νύχια των Καρυάτιδων της Αμφίπολης.

 Ντράπηκα λίγο για την κοπέλα και της έδωσα τα διπλά λεφτά από αυτά που μου  ζήτησε.

 Η κοπέλα που ήρθε την επόμενη ημέρα στο σπίτι για να μου κάνει μασάζ ήταν  γιατρός. Εξπέρ στην καρδιαγγειακή χειρουργική. Κάνει μασάζ, για να μαζέψει  χρήματα και να πάει στις ΗΠΑ.

 Παράλληλα με το μασάζ, μου έκανε κι ένα τσεκ απ, ενώ μου έδωσε ένα σωρό  ιατρικές συμβουλές.

 Επίσης, μου είπε πως το μαύρισμά μου από το καλοκαίρι είναι τέλειο.

 Της είπα πως έκανα 95 μπάνια και πως είμαι κάπως στενοχωρημένος επειδή πέρσι  έκανα 150 μπάνια, και μου είπε πως αυτό το καλοκαίρι δεν έκανε ούτε ένα  μπάνιο.

 Ντράπηκα πολύ με την επιστήμονα που μου έκανε μασάζ και της έδωσα όσα 
 χρήματα χρειάζονται για το αεροπορικό εισιτήριο για τις ΗΠΑ.

 Τις επόμενες ημέρες, συνειδητοποίησα πως η κοπέλα που με κουρεύει έχει 
 τελειώσει τη Φιλοσοφική και πως ο σερβιτόρος στο καφέ που συχνάζω είναι 
 μαθηματικός και, όταν δεν έχει δουλειά, λύνει εξισώσεις με τον μπάρμαν που 
 είναι κι αυτός μαθηματικός.

 Ο ντελιβεράς που μου έφερε τα σουβλάκια ήταν κι αυτός μαθηματικός και είχε 
 βγει πρώτος στην Ολυμπιάδα Μαθηματικών. Μάλλον γι" αυτό δεν έκανε λάθος στα  ρέστα.

 Εκεί, όμως, που τρελάθηκα ήταν όταν τηλεφώνησα σε ένα «πρακτορείο» και 
 ζήτησα μια μελαχρινή κοπέλα για να κάνουμε σεξ.

 Η κοπέλα ήρθε στο σπίτι μου και ήταν καλλονή. Μαύρα μαλλιά, μαύρα μάτια, 
 σταρένιο δέρμα.

 Έβαλα δυο ποτά και, όπως μιλούσαμε, μου εξομολογήθηκε πως είχε σπουδάσει πυρηνική φυσική και το όνειρό της είναι να δουλέψει στη NASA.

 Επίσης, μου είπε πως πως ο οδηγός που την έφερε στο ραντεβού είχε σπουδάσει  Οικονομικά και είχε κάνει μεταπτυχιακό στις Νανοεπιστήμες και στις  Νανοτεχνολογίες.

 Επί δυο ώρες, η Λόλα -έτσι μου είπε πως την έλεγαν- μου έκανε μια φοβερή 
 ανάλυση στην Αστροφυσική. Έμαθα απίστευτα πράγματα.

 Βέβαια, δεν κάναμε σεξ γιατί φοβήθηκα μην της κάνω κακό και χάσει η 
 ανθρωπότητα μια σπουδαία επιστήμονα.

 Εννοείται πως της έδωσα όσα χρήματα είχα στο σπίτι, κι ένα χρυσό ρολόι που 
 από κάποιον το είχα κλέψει αλλά δεν θυμάμαι από ποιόν.

 Οι εμπειρίες με την πεντικιουρίστα, τη μασέζ, την κομμώτρια, την βίζιτα και 
 τους άλλους νέους ανθρώπους που κάνουν από ανάγκη άλλα επαγγέλματα από αυτό που έχουν σπουδάσει, με έκαναν να καταλάβω πως η Ελλάδα άλλαξε.

 Χιλιάδες νέοι Έλληνες επιστήμονες μας περιμένουν πια σε καφενεία, κομμωτήρια  και σουβλατζίδικα για να μας επιμορφώσουν.

 Η γνώση διαχέεται στην κοινωνία. Το μορφωτικό επίπεδο της χώρας ανεβαίνει.

 Η Πολιτιστική Επανάσταση ξεκίνησε.

 Ας σταματήσουν πια την γκρίνια οι αριστεροί οπαδοί της μιζέριας, της 
 γκρίνιας και της καταστροφολογίας.

 Ανάπτυξη και αισιοδοξία.

 Η Ελλάδα αλλάζει!

Τετάρτη, 15 Οκτωβρίου 2014

Θανάσης Αλαμπάσης: Πώς να ανακόψεις διαταγή πληρωμής της CITIBANK για...

Θανάσης Αλαμπάσης: Πώς να ανακόψεις διαταγή πληρωμής της CITIBANK για...: Φορέας κάρτας :  CITIBANK VISA Έτος σύμβασης :  Ιανουάριος 2003 Για να πάρεις μια ιδέα της διαδικασίας και της ορολογίας, πριν...

Θανάσης Αλαμπάσης: Μαγειρεύεται νέος «μπλογκονόμος»?

Θανάσης Αλαμπάσης: Μαγειρεύεται νέος «μπλογκονόμος»?: Η κυβέρνηση αποφασίζει να προκηρύξει  δημόσια διαβούλευση για τα διαδικτυακά μέσα  και οι bloggers εύλογα απορούν αν επανέρχεται θέμα...

Θανάσης Αλαμπάσης: Οδηγός επιβίωσης των bloggers

Θανάσης Αλαμπάσης: Οδηγός επιβίωσης των bloggers: Η ανωνυμία των bloggers και το έγκλημα της συκοφαντικής δυσφήμησης. Τ ο ατιμώρητο «του δημοσιογραφειν» με τη σφραγίδα του Ευρωπαϊκ...

Θανάσης Αλαμπάσης: Πως νοείται νομικά το internet? Είναι εφημερίδα ,...

Θανάσης Αλαμπάσης: Πως νοείται νομικά το internet? Είναι εφημερίδα ,...: Διαβάζω τελευταία ότι επιχειρείται ο νομικός παραλληλισμός άλλως η νομική εξομοίωση του internet με τα παραδοσιακά μέσα της ραδιοφωνί...

Παρασκευή, 10 Οκτωβρίου 2014

με ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ ΕΡΘΟΥΝ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΤΑ ΚΕΝΑ Η ΚΑΣΟΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 6/ΘΕΣΙΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΩΝ ΚΑΣΟΥ
ΚΑΣΟΣ 6/10/2014  -Αρ.Πρωτ 80/2014
ΠΡΟΣ : ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΥθ/ΝΣΗ Α/ΘΜΙΑΣ & Β/ΘΜΙΑΣ ΔΩΔ/ΝΗΣΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟ
Υπόψη : Αναπληρωτή Προϊσταμένου α/θμιας κ.Βασιλειάδη Ηλία
Υπεύθυνο σχολικών θεμάτων κ.Συμεωνίδη
Σχολικό Σύμβουλο ΠΕ -70 κ .Σοφό Εμμανουήλ
Σχολικό Σύμβουλο ΠΕ-60 κ.Ματθαίου Σεβαστή
Κοιν : ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΔΩΔ/ΝΗΣΟΥ Υπόψη : κ.Παπαδομαρκάκη
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟ κ. Χατζημάρκο Γεώργιο
ΔΗΜΟ ΚΑΣΟΥ υπόψη κ. Δημάρχου Μαρίας Σορώτου-Τσανάκη
Αξιότιμοι κύριοι ,
Παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες μας και πιέσεις προς όλους τους αρμόδιους φορείς του νομού μας με σχετικό έγγραφο Αρ Πρωτ 76 στις 19/9/2014 (προϊστάμενο α/θμιας εκπ/σης νομού Δωδ/νήσου κ. Βασιλειάδη , Περιφερειάρχη Ν.Αιγαίου κ. Χατζημάρκο , σχολικό σύμβουλο ΠΕ70 κ. Σοφό ,Δήμαρχο Κάσου κ.Σορώτου Τσανάκη ) , δεν έχουμε καταφέρει έως και σήμερα να καλύψουμε τα κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό του ολοήμερου προγράμματος , πράγμα που λειτουργεί εις βάρος των παιδιών μας .
Έχουμε πλήρης συναίσθηση ότι δεν συμβαίνει μόνο σε εμάς και η κραυγή αγωνίας μας είναι κραυγή και για αλλά σχολεία της χώρας μας που αντιμετωπίζουν το ίδιο ακριβώς πρόβλημα. Στόχος και καθήκον μας είναι το σχολείο μας να λειτούργει εύρυθμα και με ΠΛΗΡΟΤΗΤΑ !!!
Η Κάσος ένα νησί στο νοτιότερο άκρο του Αιγαίου στερείται δυνατοτήτων και ευκαιριών που μπορούν να έχουν τα παιδιά στις πόλεις . Η κύρια απασχόληση των παιδιών μας είναι το σχολείο , του οποίου οι παροχές μειώνονται καθημερινά .
Αγωνιζόμαστε για ίσες ευκαιρίες εκπαίδευσης
Δεν μπορούμε πλέον ν΄ ανεχτούμε επιπλέον έκπτωση στο επίπεδο της εκπαίδευσης των παιδιών μας .
Γι αυτό τον λόγο ζητάμε την άμεση επανεξέταση των αιτημάτων μας :
Τοποθέτηση εκπαιδευτικού ολοήμερου στο Ν/Γ Αγίας Μαρίνας Κάσου
Την τοποθέτηση των ειδικοτήτων της αγγλικής και γαλλικής γλώσσας καθώς και τις ειδικότητας εφαρμογής πληροφορικής , ώστε να μπορεί να λειτουργεί με πληρότητα το ολοήμερο.
Με εκτίμηση
                         Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                            Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
                   ΓΕΜΕΛΑ ΕΙΡΗΝΗ                                         ΚΑΜΠΟΥΡΗ ΜΑΓΚΑΦΟΥΛΑ

εχεις αμαξι?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

ΔΕΣ ΕΔΩ ΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΧΡΟΝΟ ΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΠΛΟΙΩΝ

καραιτινος ενας κασιωτης ηρωας

Η λίστα ιστολογίων μου

Ετικέτες

βοηθατε γιατι παμε για φουντο