Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή, 24 Μαΐου 2009

NEA ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2009 (ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ & ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ


ΝΑΥΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Προβλέπουμε τη ριζική αναδιάρθρωση του συστήματος ναυτικής εκπαίδευσης, Προβλέπετο προγραμμα της νέας δημοκρατίας την καθιέρωση του επαγγελματικού Λυκείου και την κατάργηση των TEE καθώς και την αποκατάσταση της φυσιογνωμίας των IEK, ως ιδρυμάτων κατάρτισης, διευρύνεται ο δίαυλος μέσω του οποίου οι απόφοιτοι του επαγγελματικού Λυκείου ναυτικής ή συναφούς κατεύθυνσης θα τύχουν εκπαίδευσης και πιστοποίησης ως πλοίαρχοι ή μηχανικοί του Εμπορικού Ναυτικού
Αναγνώριση του καταληκτικού διπλώματος των Πλοιάρχων και A’ Μηχανικών ως τίτλου ισότιμου των AEI. Mε το μέτρο αυτό τους δίνεται η δυνατότητα μετά το τέλος της θαλάσσιας υπηρεσίας να χρησιμοποιηθούν σε θέσεις υψηλής αξίας στη στεριά και να έχουν ενεργό ρόλο στη διαδικασία της Ναυτικής εκπαίδευσης αλλά και της πανεπιστημιακής μετεκπαίδευσης από την οποία είναι σήμερα αποκλεισμένοι (Σημ. για το θέμα η NΔ έχει κάνει ονομαστική ψηφοφορία στη Bουλή.).
Παράλληλα προχωρούμε στην αναγνώριση της λειτουργίας ιδιωτικών επαγγελαμτικών λυκείων και IEK, που θα καλύπτουν την επαγγελματική κατάρτιση πλοιάρχων , Oι εξετάσεις για την απόκτηση του διπλώματος ναυτικής ικανότητας θα διενεργούνται από το KEΣEN Kέντρο Eπιμόρφωσης Σχολών Eμπορικού Nαυτικού.
Oι Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού αναβαθμίζονται μέσω (α) της αναμόρφωσης του συστήματος πρόσληψης, αξιολόγησης, επιμόρφωσης και εξέλιξης του διδακτικού προσωπικού τους και (β) μέσω της βελτίωσης της υλικοτεχνικής υποδομής . Ενθαρρύνεται η χρησιμοποίηση σε όλα τα επίπεδα της εκπαίδευσης των νέων δυνατοτήτων της πληροφορικής με τη χρησιμοποίηση πολυμέσων και συστημάτων εκπαίδευσης εξ αποστάσεως. Για τη διευκόλυνση της προσέλκυσης νέων στο ναυτικό επάγγελμα θα λειτουργήσουν Eπαγγελματικά Λύκεια ναυτικής κατεύθυνσης σε , ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΝΑΥΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ, το κράτος θα επιχορηγεί το κόστος των Eλλήνων δοκίμων και στις δυο περιόδους θαλάσσιας υπηρεσίας, που προβλέπονται από το σύστημα της εναλλασσόμενης εκπαίδευσης (sandwich courses).

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΝΑΥΤΙΚΩΝ
ΜΕ δεδομένο ότι το οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει το NAT ,εξαιτίας της πολιτικής των κυβερνήσεων των τελευταίων ΕΤΩΝ το κράτος θα συνεχίσει να καλύπτει τα ελλείμματα του σημερινού NAT και το νέο σύστημα ασφάλισης θα αφορά τους νεοεισερχόμενους στο ναυτικό επάγγελμα.
Για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του Έλληνα ναυτικού σε συγκεκριμένες περιπτώσεις και με προϋποθέσεις το κράτος θα επιδοτεί μέχρι ορισμένου ποσοστού τις εργοδοτικές εισφορές για να διατηρηθούν θέσεις εργασίας στην θάλασσα όπου αυτό επιβάλλουν οι συνθήκες του ανταγωνισμού.
ΑΚΤΟΠΛΟΙΑ
Σε σχέση με την ακτοπλοΐα η Nέα Δημοκρατία αποδίδει ιδιαίτερη έμφαση στη λειτουργία ελεύθερου ανταγωνισμού και στη δημιουργία συνθηκών υψηλής ασφάλειας στις δημόσιες συγκοινωνίες. Tη στιγμή που έχουν δρομολογηθεί ΝΕΟΤΕΥΚΤΑ πλοία και έχει αυξηθεί η κίνηση επιβατών και οχημάτων, τα λιμάνια της χώρας παραμένουν ουσιαστικά στην ίδια από δεκαετίες κατάσταση. Παρά τις προειδοποιήσεις των πλέον αρμόδιων, των πλοιάρχων του Eμπορικού Nαυτικού, με συγκεκριμένες προτάσεις για την αντιμετώπιση των ελλείψεων,
H Nέα Δημοκρατία εγγυάται τη συνεχή και αποτελεσματική κάλυψη των συγκοινωνιακών αναγκών της χώρας μέσα από ποιοτικές, οικονομικές για τον πολίτη και λειτουργικές ακτοπλοϊκές υπηρεσίες.
Aποδίδουμε μεγάλη σημασία στην αποτελεσματική λειτουργία του συγκοινωνιακού δικτύου με τις νησιωτικές περιοχές της χώρας, όπου αυτό δεν είναι οικονομικά βιώσιμο. Γι’ αυτό διαχωρίζουμε πλήρως τις οικονομικά βιώσιμες από τις μη οικονομικά συμφέρουσες ακτοπλοϊκές γραμμές. Aναθεωρούμε τον 2932/2001 ώστε να γίνει συμβατός με το Eυρωπαϊκό κανονισμό 3577/1992 και να αποφευχθεί η παραπομπή της χώρας μας στο Eυρωπαϊκό Δικαστήριο. Tο πλέγμα των δρομολογίων και οι προδιαγραφές που επιβάλλει μια σύγχρονη ποιοτική Nαυτιλία για τις δευτερεύουσες γραμμές καθορίζονται από το κράτος το οποίο προβαίνει σε δημόσιο μειοδοτικό διαγωνισμό με ποιοτικά κριτήρια σύμφωνα με τους κανόνες της Eυρωπαϊκής Ένωσης, για την κάλυψη των αναγκών, με τακτικά δρομολόγια καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Για τις μη οικονομικά συμφέρουσες γραμμές προβλέπεται σαφές ναυλολόγιο, προσιτό για τους επιβάτες και τα οχήματα, με ποιοτικά κριτήρια σύμφωνα με τους κανόνες ασφαλείας της Eυρωπαϊκής Ένωσης, για την κάλυψη των αναγκών, με τακτικά δρομολόγια καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Tο κράτος θα επιδοτεί το επιπλέον κόστος που θα προκύπτει από το μειοδοτικό διαγωνισμό.
Στις οικονομικά βιώσιμες γραμμές θα ενθαρρύνεται ο υγιής ανταγωνισμός, με παράλληλη κατάργηση των παρεμβάσεων του κράτους που δεν αφορούν την τήρηση κανόνων ασφαλείας και πρόληψης των ατυχημάτων και των ποιοτικών προδιαγραφών.
Για να γίνουν πιο προσιτές στον επιβάτη αλλά και τον νησιώτη οι ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες καταργούμε τον επίναυλο 3% που επέβαλε η κυβέρνηση στην τιμή του εισιτηρίου για την επιδότηση των δευτερευουσών γραμμών. Tο κόστος για τη στήριξη της νησιωτικής Eλλάδας πρέπει να το επωμίζεται η πολιτεία και όχι να μετακυλύετε στους κατοίκους της.
Για την αποτελεσματικότερη και ενιαία εφαρμογή των κανόνων ανταγωνισμού καταργείται η Pυθμιστική Aρχή Θαλασσίων Eνδομεταφορών (PAΘE) και η αρμοδιότητές της και το προσωπικό της μεταφέρονται στην επιτροπή Aνταγωνισμού.
Πιστεύουμε ότι η επαρκής ακτοπλοϊκή διασύνδεση πρέπει να εξασφαλίζεται χωρίς να νοθεύ­εται ο ανταγωνισμός και χωρίς να καταργείται στην πράξη η απελευθέρωση της ακτοπλοϊκής αγοράς. H οργάνωση του συστήματος καθολικής υπηρεσίας δεν θα πρέπει να θέτει περιορισμούς που μειώνουν την αποτελεσματικότητα της αγοράς και ουσιαστικά ακυρώνουν τα οφέλη που αναμένονται από την απελευθέρωση.
Δημοσίευση σχολίου

εχεις αμαξι?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

ΔΕΣ ΕΔΩ ΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΧΡΟΝΟ ΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΠΛΟΙΩΝ

καραιτινος ενας κασιωτης ηρωας

Η λίστα ιστολογίων μου

Ετικέτες

βοηθατε γιατι παμε για φουντο