Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2009

ΝΟΜΑΡΧΗΣ &ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Ενημέρωση για μια σειρά από ενέργειες και πρωτοβουλίες, έκανε χθες ο Νομάρχης Δωδεκανήσου κ. Γιάννης Μαχαιρίδης κατά την διάρκεια της καθιερωμένης συνάντησής του με τους δημοσιογράφους.
Ο Νομάρχης εκφράζοντας την ιδιαίτερη ικανοποίησή του, αναφέρθηκε με κολακευτικά σχόλια στην άμεση ανταπόκριση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, στο αίτημα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Δωεκανήσου για μεταστάθμευση στην Ρόδο δύο πυροσβεστικών αεροπλάνων Canandair κατά την διάρκεια της φθινοπωρινής περιόδου. Μετά την επιστολή του κ. Γιάννη Μαχαιρίδη πριν από πέντε ημέρες με την οποία έθετε εκ νέου το αίτημα, χθες το μεσημέρι προσγειώθηκαν στην Ρόδο (στο αεροδρόμιο των Μαριτσών) τα δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη, όπως και ένα C-130 που μετέφερε το απαραίτητο υλικόΟ Νομάρχης, κλήθηκε να σχολιάσει και τις αλλαγές που προωθούνται στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ενόψει της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΝΑΕ που έχει προγραμματιστεί να γίνει σήμερα Πέμπτη το πρωί με βασικό θέμα στην ημερήσια διάταξη την Διοικητική Μεταρρύθμιση και τις προτάσεις που θα κατατεθούν από την Ενωση Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων:
«Ακόμη δεν πήραμε απάντηση από τον ΥΠΕΣ σε σχέση με τα όρια των νέων Περιφερειακών Αυτοδιοικήσεων. Εμείς έχουμε καταλήξει ότι δεν πρέπει να είναι περισσότερες από τις υπάρχουσες, με την παράλληλη διαφοροποίηση του νησιώτικου χώρου. Εκεί θα προτείνουμε τα Δωδεκάνησα να είναι μια ανεξάρτητη Περιφέρεια».
Πρόσθεσε ακόμη ότι το καλύτερο "σενάριο" για το νησί της Ρόδου και για το Νομό, γενικότερα, είναι η δημιουργία "Μητροπολιτικών Δήμων" (ένας δήμος στο νησί της Ρόδου):
«Το ιδανικό σενάριο, θα ήταν να γίνουν
μητροπολιτικοι δημοι σε επιπεδο περιφερειας με ενσωματωμένες τις σημερινές δομές των αντίστοιχων δήμων. Τέτοιοι δήμοι μπορεί να είναι ισχυροί και τα μικρά νησιά μπορούν να λειτουργήσουν υπό την ομπρέλα των Μητροπολιτικών Δήμων».
πηγη.Δημοκρατικη.
Δημοσίευση σχολίου

εχεις αμαξι?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

ΔΕΣ ΕΔΩ ΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΧΡΟΝΟ ΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΠΛΟΙΩΝ

καραιτινος ενας κασιωτης ηρωας

Η λίστα ιστολογίων μου

Ετικέτες

βοηθατε γιατι παμε για φουντο