Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2010

in12.gr - Τα Δωδεκάνησα χωριστή Περιφέρεια;

in12.gr - Τα Δωδεκάνησα χωριστή Περιφέρεια;

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Διαφωνώ κάθετα με τις συνενώσεις Δήμων και την Κατάργηση των Νομαρχιών, όπως προωθείται με αυτό το νομοσχέδιο. Κυρίαρχος λόγος για την διαφωνία μου είναι ότι η αυτοδιοίκηση πρέπει να είναι κοντύτερα στον πολίτη, γιαυτό και είμαι υπέρ της επιστροφής των Κοινοτήτων και της διαμόρφωσης ενδιαμέσων δομών σε Ομοσπονδιακή Βάση. Δηλαδή να υπάρχουν Κοινότητα, Επαρχία, Νομός, Περιφέρεια, να προκύπτουν από τις ίδιες εκλογές, να έχουν όλες οι δομές κάποιον σοβαρό προϋπολογισμό και επάλληλη διάθρωση και όλες να διοικούνται από αιρετά συμβούλια και όχι από αντιπροσώπους της ευρύτερης δομής, όπως συμβαίνει σήμερα με τα δημοτικά διαμερίσματα και αύριο με τα νομαρχιακά διαμερίσματα των περιφερειών.
Στην Ελλάδα έχουμε κουλτούρα κοινοτική με πολλά αιρετά σώματα και πρέπει να την αξιοποιήσουμε. Όχι πρότυπα διοίκησης των πολυεθνικών στις Κοινότητές μας!
Επίσης, η απλή αναλογική θα μπορούσε με την ευκαιρία, να εφαρμοστεί πιλοτικά στην αυτοδιοίκηση και ο Δήμαρχος να εκλέγεται από το Δημοτικό Συμβούλιο για μισή θητεία (2χρόνια) με δυνατότητα ανανέωσης, όπως και οι αντιδήμαρχοι σήμερα.
Εκτός από τους μετανάστες, θα έπρεπε στις δημοτικές εκλογές να δωθεί και η δυνατότητα της ψήφου στα 16.

εχεις αμαξι?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

ΔΕΣ ΕΔΩ ΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΧΡΟΝΟ ΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΠΛΟΙΩΝ

καραιτινος ενας κασιωτης ηρωας

Η λίστα ιστολογίων μου



Ετικέτες

βοηθατε γιατι παμε για φουντο

Powered By Blogger