Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα, 29 Μαρτίου 2010

ΚΟΥΛΟΥΡΙΑ ΤΗΣ ΛΑΜΠΡΗΣ



7 κούπες αλεύρι 1 κούπα βούτυρο φρέσκο 2 κούπες ζάχαρη 4 αυγά 1 κούπα γάλα 6 βανίλιες 2 κουταλιές αμμωνία 1-2 κρόκους αυγών

Συνταγή για πασχαλινα κουλουρακια

Σε ένα μπωλ βάζουμε το βούτυρο και το χτυπάμε με μίξερ μέχρι να μαλακώσει. Ρίχνουμε τη ζάχαρη και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτουμε τα αυγά, το αλεύρι και τη βανίλια. Ζεσταίνουμε το γάλα σε ένα μπωλάκι και προσθέτουμε την αμμωνία. κράτάμε το μπωλ πάνω απο την ζύμη και ανακατεύουμε αφήνοντας τον αφρό που δημιουργείται να πέσει μέσα στη ζύμη σθιγά σιγά και τελικά το ρίνουμε όλο μέσα. Αφήνουμε τη ζύμη να «ξεκουραστεί» στο ψυγείο . αφού έχει ξεκουραστεί η ζύμη πλάθουμε τα πασχαλινά κουλουράκια στο σχήμα που πρωτιμάμε και τα στρώνουμε σε απόσταση το ένα από το άλλο σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί, τα αλείφουμε με τον κρόκο ή τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για περίπου 20 λεπτά.

Δημοσίευση σχολίου

εχεις αμαξι?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

ΔΕΣ ΕΔΩ ΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΧΡΟΝΟ ΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΠΛΟΙΩΝ

καραιτινος ενας κασιωτης ηρωας

Η λίστα ιστολογίων μου

Ετικέτες

βοηθατε γιατι παμε για φουντο