Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

ΕΝΤΑΞΗ ΕΡΓΟΥ ΣΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΚΡΗΤΗΣ & ΝΗΣΩΝ ΑΙΓΑΙΟΥ 2007-2013

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιάννη Μαχαιρίδη εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτης & Νήσων Αιγαίου 2007-2013 το έργο «Προμήθεια εξοπλισμού βιοϊατρικής τεχνολογίας στο Γενικό Νοσοκομείου Ρόδου Ανδρέας Παπανδρέου» με προϋπολογισμό 1,7 εκ. €.

Το έργο περιλαμβάνει την προμήθεια ενός αξονικού τομογράφου, ενός ψηφιακού μαστογράφου και ενός ψηφιακού στεφανιογράφου, με τα οποία αναμένεται η αναβάθμιση της λειτουργίας του νοσοκομείου, δεδομένου ότι ο υπάρχων αξονικός τομογράφος και ο μαστογράφος αντιμετωπίζουν προβλήματα τεχνικής υποστήριξης καθώς ξεπερνούν σε ηλικία τα 14 χρόνια, ενώ μέχρι σήμερα το νοσοκομείο δεν διέθετε στεφανιογράφο.

Επιπλέον τα σύγχρονου τύπου αυτά μηχανήματα προσφέρουν αφενός ταχύτερα αποτελέσματα και συνεπώς πιο άμεση αντιμετώπιση των επειγόντων περιστατικών και αφετέρου συνδυάζουν ακριβή αποτελέσματα με πολύ λιγότερη βλαβερή ακτινοβολία. Προβλέπεται λοιπόν να συμβάλλουν στη βελτίωση των υπηρεσιών υγείας όχι μόνο για τη Ρόδο, αλλά και για όλα τα κοντινά νησιά, οι κάτοικοι των οποίων δεν θα χρειάζεται πλέον να μεταβαίνουν στην Αθήνα για ιατρικές εξετάσεις.

Το Πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και το Ελληνικό Δημόσιο.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ερμούπολη, 8 Ιουλίου 2011

ΕΝΤΑΞΗ ΕΡΓΩΝ
ΣΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ 2007-2013

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιάννη Μαχαιρίδη εντάχθηκαν στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλον - Αειφόρος Ανάπτυξη 2007-2013» δύο έργα για την προστασία του περιβάλλοντος, με συνολικό προϋπολογισμό 5,4 εκ. €. Πρόκειται για τα έργα :

«Επέκταση ΧΥΤΑ βόρειας Ρόδου» προϋπολογισμού 5,35 εκ. €.

Η πράξη η οποία θα υλοποιηθεί από το Δήμο Ρόδου, αφορά στην κατασκευή κυττάρου σε έκταση περίπου 50 στρεμμάτων για την επέκταση του υφιστάμενου ΧΥΤΑ στη θέση «Παλιόμυλος» της βόρειας Ρόδου, ο οποίος έχει σχεδόν κορεστεί. Η χωρητικότητα του νέου κυττάρου είναι 530 χιλ. κυβικά μέτρα και θα καλύψει τις ανάγκες του νησιού για τουλάχιστον τέσσερα χρόνια. Με το έργο προβλέπεται και η προμήθεια πρόσθετου μηχανολογικού εξοπλισμού.

«Αποκατάσταση του ΧΑΔΑ Ολύμπου Καρπάθου στη θέση "Πέι"» προϋπολογισμού 53 χιλ. €.

Το έργο θα υλοποιηθεί από το Δήμο Ρόδου μετά από προγραμματική σύμβαση με το Δήμο Καρπάθου και αφορά στην αποκατάσταση του ΧΑΔΑ της πρώην Κοινότητας Ολύμπου, ο οποίος κατέστη ανενεργός μετά την έναρξη λειτουργίας του ΧΥΤΑ Καρπάθου και περιλαμβάνει εργασίες διαμόρφωσης, κάλυψης, διαχείρισης βιοαερίου και ομβρίων, έργα οδοποιίας και προστασίας του χώρου, αναβαθμίζοντας έτσι τις συνθήκες δημόσιας υγείας και περιβάλλοντος του νησιού.

Η υλοποίηση των έργων αυτών έχει ιδιαίτερη σημασία για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, δεδομένης της υποχρέωσης της χώρας μας - στο πλαίσιο σχετικής οδηγίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης - να αποκαταστήσει όλους τους Χώρους Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων εντός της τρέχουσας προγραμματικής περιόδου, αλλά και να υλοποιήσει έργα αναβάθμισης των υφιστάμενων ΧΥΤΑ, με στόχο την ολοκληρωμένη διαχείριση και μείωση των απορριμμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

εχεις αμαξι?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

ΔΕΣ ΕΔΩ ΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΧΡΟΝΟ ΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΠΛΟΙΩΝ

καραιτινος ενας κασιωτης ηρωας

Η λίστα ιστολογίων μου



Ετικέτες

βοηθατε γιατι παμε για φουντο

Powered By Blogger