Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2008

ΙΚΑ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ,ΣΚΕΠΑΣΗ


) Με την παράγραφο 9 του Ν.3232/2004 προβλέπεται η κατά 50% μείωση των συντελεστών υπολογισμού των κατ’ ελάχιστον απαιτούμενων ημερομισθίων επί των οποίων πρέπει να καταβληθούν εισφορές προς το ΙΚΑ –ΕΤΑΜ στις περιπτώσεις επισκευών - μεταρρυθμίσεων και αντικατάστασης στέγης παλαιών οικιών σε δημοτικά, κοινοτικά διαμερίσματα και κοινότητες κάτω των 2000 κατοίκων.
Στις ως άνω περιοχές έχει διαπιστωθεί ότι οι ιδιοκτήτες των κατοικιών και τα μέλη της οικογένειας τους συμβάλλουν κατά κύριο λόγο με την προσωπική τους εργασία στην επισκευή της κατοικίας, με αποτέλεσμα να καταβάλλουν εισφορές στο ΙΚΑ για τα ημερομίσθια που προκύπτουν κάθε φορά βάσει των συντελεστών του αντικειμενικού συστήματος υπολογισμού των ημερών ασφάλισης για τα ιδιωτικά οικοδομικά έργα και τα οποία είναι πολύ περισσότερα σε σχέση με τα πραγματοποιηθέντα από επαγγελματίες οικοδόμους για τις συγκεκριμένες εργασίες.

2) όταν οι τοιχοποιίες κατασκευάζονται με γυψοσανίδες μειώνονται οι εισφορές που αντιστοιχούν στις οικοδομικές εργασίες (τοιχοποιίες με τούβλα-επιχρίσματα) που δεν εκτελούνται.

3) Επίσης μειώνονται οι κατά το άρθρο 38 υπολογιζόμενες υποχρεωτικά καταβλητέες εισφορές, συνεπεία αποδεδειγμένης προσωπικής απασχόλησης του κυρίου του έργου και των πρώτου βαθμού συγγενών του, εφόσον είναι οικοδόμοι και απασχόλουνται σε εργασίες πρώτης μόνο κατοικίας, η οποία ανεγείρεται μετά από άδεια πολεοδομικού γραφείου ή άλλης δημόσιας αρχής και η επιφάνειά της είναι έως 150 τ.μ.
Η προσωπική απασχόληση του οικοδόμου λαμβάνεται υπόψη για μεν την ειδικότητα του τεχνίτη, εφόσον αποδεδειγμένα έχει ασφαλιστεί, οποτεδήποτε, με τις διατάξεις του ίδιου κεφαλαίου για 100 τουλάχιστον ημέρες εργασίας.
Η μείωση των εισφορών λόγω προσωπικής απασχόλησης του κυρίου του έργου και των πρώτου βαθμού συγγενών του, δεν μπορεί να υπερβαίνει, κατά φάση, το 30% των κατά το άρθρο 38 υπολογιζόμενων ως υποχρεωτικά καταβλητέων εσιφορών.
Ειδικά προκειμένου για εργασίες επαναχρωματισμών και μόνο γι' αυτές, αφενός δεν είναι απαραίτητη η ιδιότητα του οικοδόμου, αφετέρου δεν τίθεται περιορισμός συμμετοχής της προσωπικής απασχόλησης για την εφαρμογή της παρούσας διάταξης.
Για τη μείωση του ποσού των εισφορών στις προαναφερόμενες περιπτώσεις απαιτείται η προσωπική απασχόληση του κυρίου του έργου και των πρώτου βαθμού συγγενών του να γνωστοποιείται στην υπηρεσία του Ιδρύματος πριν από την έναρξη της απασχόλησης. Δεν λαμβάνεται υπόψη κάθε εκ των υστέρων γνωστοποίηση προσωπικής απασχόλησης στην Υπηρεσία του Ιδρύματος
ΠΗΓΗ ΙΚΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

εχεις αμαξι?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

ΔΕΣ ΕΔΩ ΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΧΡΟΝΟ ΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΠΛΟΙΩΝ

καραιτινος ενας κασιωτης ηρωας

Η λίστα ιστολογίων μου



Ετικέτες

βοηθατε γιατι παμε για φουντο

Powered By Blogger