Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 2 Ιουλίου 2009

ΑΕΡΟΜΑΧΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΣ ΑΓΟΝΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ












Έντονο το ενδιαφέρον της αεροπορικής αγοράς έχει προκαλέσει ο διαγωνισμός που προκήρυξε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας για τις 19 από τις 24 συνολικά άγονες γραμμές
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν καταθέσει τις προσφορές τους μέχρι τις 10 Αυγούστου τέλος Σεπτεμβρίου θα έχουν αναδειχθεί οι ανάδοχοι της κάθε γραμμής οι οποίοι και θα εκτελούν τα αεροπορικά δρομολόγια για την επόμενη τριετία.
Στόχος της κυβέρνησης είναι οι ανάδοχοι να ξεκινήσουν την εκτέλεση των δρομολογίων από την 1η Οκτωβρίου 2009, ημερομηνία κατά την οποία θα ξεκινήσει και τη λειτουργία της η αεροπορική εταιρεία Olympic Air του Ομίλου MIG.
Η Olympic Air, η νέα εταιρεία που θα αντικαταστήσει τις Ολυμπιακές Αερογραμμές έχει ήδη δεσμευτεί απέναντι στο ελληνικό δημόσιο να συμμετάσχει στη διαδικασία
προκειμένου δε να μπορέσει η συγκεκριμένη εταιρεία να συμμετέχει στον διαγωνισμό καταργήθηκε όρος που ανέφερε ότι προκειμένου να «κατέβουν» στον διαγωνισμό οι ενδιαφερόμενEς εταιρείες θα έπρεπε να διαθέτουν άδεια πτητικής εκμετάλλευσης για τουλάχιστον 1 χρόνο. δεθτερος διεκδικιτισ η AGEAN AIRLINES,Τρίτος διεκδικητής η νέα αεροπορική εταιρεία Athens Airways που ήδη έχει αναπτύξει ένα ικανοποιητικό δίκτυο στο εσωτερικό της χώρας, στον ανταγωνισμό με τις άγονες γραμμές μπαίνουν και τα υδροπλάνα.
Η ιδιωτική εταιρεία AirSea Lines έχει ήδη ζητήσει από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) την εκτέλεση τακτικών πτήσεων προς προορισμούς της άγονης γραμμής, χωρίς να επιδοτείται από το ελληνικό Δημόσιο, όπως γίνεται σήμερα με τις Ολυμπιακές Αερογραμμές.
Οι διαγωνισμοί που γίνονται σήμερα αφορούν 19 απ’ αυτές τις γραμμές, οι άλλες πέντε θα συνεχίσουν να εκτελούνται από τη νέα αεροπορική εταιρεία που θα αντικαταστήσει τις ΟΑ μέχρι τα μέσα του 2010.Τα τεύχη προκήρυξης του διαγωνισμού, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν λάβει οι εταιρείες Olympic Air, Aegean Airlines, Athens Airways, Sky Express, Astra Airlines, Hellas Jet, και Κ2 Smart Jets, Κάθε εταιρεία οφείλει να καταθέσει οικονομική προσφορά για κάθε μια από τις άγονες γραμμές. Κριτήριο επιλογής, αποτελεί το χαμηλότερο αιτούμενο συνολικό οικονομικό αντιστάθμισμα για κάθε άγονη γραμμή.Συγκεκριμένα, οι προσφορές πρέπει να αναφέρουν ρητά το ποσό που απαιτείται ως αντιστάθμισμα ανά τρίμηνο για την εκμετάλλευση της κάθε γραμμής. Ο αριθμός των ακυρουμένων πτήσεων, για λόγους για τους οποίους ευθύνεται ο αερομεταφορέας, δεν μπορεί να υπερβαίνει το 2% του συνολικού ετήσιου αριθμού πτήσεων.Σε περίπτωση που ο αερομεταφορέας που έχει επιλεγεί, διακόψει αιφνίδια την αεροπορική γραμμή, το υπουργείο Μεταφορών μπορεί να επιλέξει, με αμοιβαία συμφωνία, διαφορετικό αερομεταφορέα, ο οποίος θα εκτελεί την υποχρέωση δημόσιας υπηρεσίας για χρονική περίοδο ως 7 μηνών, μη ανανεούμενη. Ακόμη, στο νέο διαγωνισμό έχει παραλειφθεί οποιοδήποτε νύξη στον απαιτούμενο αριθμό θέσεων των αεροσκαφών, παρά μόνο ότι το πλήρωμα πρέπει να ομιλεί ελληνικά. Παλαιότερα, υπήρχαν όροι για τουλάχιστον 20 θέσεις.Αξίζει να αναφερθεί ότι, αν κάποια εταιρεία εκδηλώσει μέχρι τις 30 του μηνός, ενδιαφέρον για τη κάλυψη κάποιας άγονης γραμμής με εμπορικά κριτήρια, αυτή αυτομάτως αποχαρακτηρίζεται. Αρκετές από τις άγονες γραμμές, οι οποίες υπολογίζεται ότι αντιπροσωπεύουν στο σύνολό τους μερίδιο 12-15% της εγχώριας επιβατικής κίνησης, συγκεντρώνουν εμπορικό ενδιαφέρον, ανταγωνιστικό πλεονέκτημα των άγονων γραμμών , ο χαμηλός τους ναύλος, καθώς η τιμή του εισιτηρίου δεν περιλαμβάνει το "Τέλος Εκσυγχρονισμού και Ανάπτυξης Αεροδρομίου" (ΤΕΑΑ), το λεγόμενο "σπατόσημο", η E.E. διαθέτει συνολικά 216 γραμμές,η Γαλλία να επιδοτεί 66, ακολουθούν η Πορτογαλία με 27, το Ηνωμένο Βασίλειο με 26, η Ισπανία με 16 και η Γερμανία 3.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

εχεις αμαξι?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

ΔΕΣ ΕΔΩ ΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΧΡΟΝΟ ΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΠΛΟΙΩΝ

καραιτινος ενας κασιωτης ηρωας

Η λίστα ιστολογίων μου



Ετικέτες

βοηθατε γιατι παμε για φουντο

Powered By Blogger