Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 16 Ιουλίου 2009

AΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ ΒΙΟΣ



Η Αγία Μαρίνα γεννήθηκε στην Αντιόχεια της Πισιδία, στα μέσα του 3ου αιώνα μ.Χ,. από γονείς ειδωλολάτρες Η μητέρας της πέθανε όταν η Μαρίνα ήταν πολύ μικρή και ο πατέρας της αιδεσιος που ήταν ιερέας των ειδώλων ανέθεσε την ανατροφή της σε μια εξαιρετική γυναίκα, η οποία ήταν κρυφή Χριστιανή. Έτσι η Μαρίνα από την νηπιακή της ηλικία βρέθηκε σε περιβάλλον Χριστιανικό. Σε ηλικία 15 ετών, αποκαλύπτει στον πατέρα της ότι είναι χριστιανή. Εμβρόντητος , την διώχνει και την απορρίπτει από παιδί του.
Περνάει καιρός και το γεγονός αυτό το μαθαίνει ο τοπικός άρχοντας Ολύμβριος. Προφανώς είχε πληροφορηθεί περί της ομορφιάς της νέας και την καλεί για να απολογηθεί. Όταν την γνώρισε έμεινε άφωνος από την ομορφιάς της και προσπάθησε να την μεταπείσει Η μικρή Μαρίνα σε κάθε προσπάθεια του ηγεμόνα επιβεβαίωνε "είμαι Χριστιανή".
Η αντίδραση αυτή της Μαρίνας ήταν η τυπική αντίδραση των Μαρτύρων του Χριστού της εποχής εκείνης. Χωρίς πολλά λόγια . ξεκάθαρα δήλωναν την ιδιότητα τους σαν ανθρώπινα όντα. "ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ η ΧΡΙΣΤΙΑΝΗ ". Ηταν μια αντίδραση εντελώς ξένη για τους Ρωμαίους που συνήθιζαν να διαπραγματεύονται σχεδόν τα πάντα με σκοπό να κερδίσουν σάρκα ,χρήμα η αξιώματα.Η αντίδραση αυτή από ένα μικρό κορίτσι εξόργισε τον Έπαρχο αλλά και τον αρχηγό των Δαιμόνων .Ο πρώτος λοιπόν, έδωσε διαταγή να την χτυπήσουν και να την χαρακώσουν στο σώμα. Αφού την κρέμασαν ανάποδα την φυλάκισαν. Μέσα στην φυλακή μάλιστα συνέβη το εξής: Ο δεύτερος ,ο αληθινός διάβολος μεταμορφωμένος σε άγριο δράκοντα, προσπάθησε να κάνει την αγία να φοβηθεί. Αυτή προσευχήθηκε στον Θεό και αμέσως ο δράκοντας άλλαξε μορφή και έγινε ένας μαύρος σκύλος . τότε η αγία άρπαξε ένα σφυρί και χτυπώντας τον στο κεφάλι και την ράχη τον ταπείνωσε. Αυτός είναι και ο λόγος που στις εικόνες Της βλέπουμε νικημένο στα πόδια Της τον ηγέτη του Κακού. Στη συνέχεια ο ηγεμόνας διέταξε και την έφεραν πάλι μπροστά του. , η αγία παρέμεινε ακλόνητη. υποβλήθηκε σε νέα βασανιστήρια Όταν για δεύτερη φορά διαπίστωσε ότι ή πίστη της Μαρίνας ήταν αμετακίνητη , την έκαψε με αναμμένες λαμπάδες.Αλλα οι πληγές της με θαύμα έκλεισαν, αυτό είχε σαν αποτέλεσμα πολλοί παρευρισκόμενοι να γίνουν χριστιανοί. Μπροστά σ' αυτόν τον κίνδυνο ο έπαρχος τελικά αποκεφάλισε τη Μαρίνα,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

εχεις αμαξι?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

ΔΕΣ ΕΔΩ ΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΧΡΟΝΟ ΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΠΛΟΙΩΝ

καραιτινος ενας κασιωτης ηρωας

Η λίστα ιστολογίων μου



Ετικέτες

βοηθατε γιατι παμε για φουντο

Powered By Blogger