Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

ΝΕΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

1. Παραχώρηση του Φυτωρίου στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Την απόφαση παραχώρησης του αγροκτήματος του Αμπελουργικού Φυτωρίου Ρόδου στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου υπέγραψε σήμερα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Σκανδαλίδης, ικανοποιώντας σχετικό αίτημα που υπέβαλε ο Περιφερειάρχης Γιάννης Μαχαιρίδης στις 27 Οκτωβρίου 2011. Σύμφωνα με την απόφαση, παραχωρείται δωρεάν στην Περιφέρεια η χρήση του αγροκτήματος, που βρίσκεται στα Κοσκινού Ρόδου, και συγκεκριμένα δέκα πέντε κτηματολογικές μερίδες, συνολικής έκτασης 245.000 τ.μ., που προστίθενται στα 260 στρέμματα που έχει ήδη στην κυριότητά της η Περιφέρεια (πρώην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Δωδεκανήσου).

Το παραχωρούμενο ακίνητο θα χρησιμοποιηθεί ως πρότυπο αμπελουργικό φυτώριο παραγωγής τοπικών ποικιλιών αμπέλου και τράπεζας νησιωτικών ποικιλιών αμπέλου, θα δημιουργηθεί βοτανικός κήπος, θερμοκήπια παραγωγής δασικών φυτών καθώς και εκτροφείο πτηνών που θα τροφοδοτεί όλη την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Επίσης ως εργαστήριο ελέγχου και ανάλυσης εδαφών φυτικών προϊόντων και μελιού που λειτουργεί ήδη και είναι πλήρως εξοπλισμένο από την Περιφέρεια.

Η διάρκεια της παραχώρησης ορίζεται σε είκοσι (20) χρόνια και αρχίζει από την ημερομηνία έκδοσης της απόφασης. Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου υποχρεούται για τη συντήρηση και λειτουργία του αγροκτήματος με δικά της έξοδα και επιβαρύνεται για κάθε δαπάνη που προβλέπει η κείμενη νομοθεσία και επιβαρύνει το ακίνητο.

Σύμφωνα με την απόφαση, απαγορεύεται η περαιτέρω παραχώρηση του ακινήτου σε τρίτους, καθ’ οιονδήποτε τρόπο, καθώς και η αλλαγή ή μη χρησιμοποίηση του σκοπού της παραχώρησης σε εύλογο χρόνο.

2. Συνάντηση Περιφερειάρχη με τον Κώστα Σκανδαλίδη – Γ. Μαχαιρίδης: Να παραχωρηθεί στον Δήμο και ο Καλαμώνας

Οι εκτάσεις του Καλαμώνα, διαχείρισης του ΕΘΙΑΓΕ, να παραχωρηθούν απ’ ευθείας στον Δήμο Ρόδου, ζήτησε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστα Σκανδαλίδη.

Κατά τη συνάντηση που είχαν σήμερα στην Αθήνα, ο κ. Μαχαιρίδης ζήτησε από τον συμπατριώτη μας υπουργό να τροποποιήσει την αρχική του απόφαση για παραχώρηση των συγκεκριμένων εκτάσεων στην Περιφέρεια, ώστε μαζί με αυτές της Βάρης να περιέλθουν κι αυτές στην κυριότητα του Δήμου, προκειμένου να αξιοποιηθούν από τη δημοτική αρχή.

Ο κ. Σκανδαλίδης αποδέχθηκε την πρόταση του Περιφερειάρχη, κάνοντας γνωστό ότι κατά τη συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΘΙΑΓΕ, που θα πραγματοποιηθεί στο πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου, θα ληφθεί η οριστική απόφαση παραχώρησης των εκτάσεων του Καλαμώνα στον Δήμο.

Επίσης, οι δύο άνδρες συζήτησαν θέματα που αφορούν στην αγροτική ανάπτυξη της Περιφέρειας, την κατασκευή και λειτουργία των φραγμάτων στο Νότιο Αιγαίο, όπως και τη μεταφορά εφοδίων στα μικρά νησιά της Περιφέρειας.

3. Μεταφορικό ισοδύναμο

Στα τέλη Ιανουαρίου 2012 θα παραδοθεί στην ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης η έκθεση των συμβούλων για την εφαρμογή του μεταφορικού ισοδύναμου στην ελληνική ακτοπλοΐα.

Η εταιρεία KANTOR σε συνεργασία με το Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης συντάσσουν την παρούσα περίοδο ολοκληρωμένη μελέτη για την εφαρμογή του μεταφορικού ισοδύναμου στην ελληνική ακτοπλοΐα, με έμφαση στα δρομολόγια άγονων γραμμών, στο πλαίσιο των επιχειρησιακών προγραμμάτων του ΕΣΠΑ.

Το μεταφορικό ισοδύναμο συνίσταται στην εναρμόνιση των τιμών των εισιτηρίων των θαλάσσιων μεταφορών με αυτές των χερσαίων με κριτήριο τη χιλιομετρική απόσταση, καθώς και η παροχή ανάλογου επιπέδου υπηρεσιών. Με την εφαρμογή των κατάλληλων πολιτικών στη βάση της διαχείρισης των κοινοτικών πόρων, σύμφωνα με τις μελέτες που έχουν γίνει σε σύγκριση πάντα με χώρες της ΕΕ, όπου έχει ήδη εφαρμοστεί το μέτρο, υπολογίζεται πως το κόστος μεταφορών μπορεί να φτάσει ακόμα και στο 1/10 του σημερινού.

Ειδικότερα, με το μεταφορικό ισοδύναμο δίνεται η δυνατότητα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή όπως έγινε στην Κορσική, στη Γαλλία και στην Πορτογαλία να χρησιμοποιηθούν κοινοτικοί πόροι για να επιδοτηθεί το κόστος μεταφοράς στα νησιά διότι θεωρείται ως δικαίωμα του νησιώτη να απολαμβάνει μεταφορικές υπηρεσίες με το ίδιο κόστος που το απολαμβάνει ο κάτοικος της Αθήνας και οπουδήποτε αλλού.

4. Νοσοκομείο Ρόδου - Τα πράγματα χειροτερεύουν - Ενοποίησης τμημάτων και λειτουργίας κλινικών από Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2012 του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου

Δημοσιοποιήθηκε μέσα από το ιστολόγιο των Νοσοκομειακών γιατρών Ρόδου το σχέδιο ενοποίησης Τμημάτων και λειτουργίας κλινικών του γενικού νοσοκομείου Ρόδου από τη Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2012.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

εχεις αμαξι?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

ΔΕΣ ΕΔΩ ΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΧΡΟΝΟ ΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΠΛΟΙΩΝ

καραιτινος ενας κασιωτης ηρωας

Η λίστα ιστολογίων μου



Ετικέτες

βοηθατε γιατι παμε για φουντο

Powered By Blogger