Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη, 24 Οκτωβρίου 2012


Κάσος: Υπό κατάληψη το δημαρχείο από μαθητές και γονείς για την έλλειψη καθηγητών
Δημοσιεύθηκε στις 23 Οκτωβρίου, 2012
Υπο κατάληψη είναι το δημαρχείο της Κάσου απο γονείς και μαθητές που διαμαρτύρονται για την έλλειψη καθηγητών. Να σημειωθεί οτι στο λύκειο του νησιού υπηρετεί ένας μόνο φιλόλογος. Χθες οι μαθητές είχαν προχωρήσει σε κατάληψη των σχολείων τους και σήμερα εκαναν κατάληψη στο δημαρχείο και δεν επιτρέπουν σε κανένα να μπει μέσα.
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ Λ.Τ. ΚΑΣΟΥ: "Είμαστε ένα μικρό σχολείο του Ν.Α. Αιγαίου, στο ακριτικό νησί της Κάσου. Επί σειρά ετών, παλεύουμε με τα προβλήματα μας, την κακή κτιριακή υποδομή, την ελλιπή οικονομική στήριξη και την στελέχωση με εκπαιδευτικούς, η οποία κάθε χρόνο γίνεται καθυστερημένα και ποτέ δεν καλύπτει όλες τις προβλεπόμενες θέσεις.
Φέτος, το πρόβλημα της στελέχωσης ξεπέρασε κάθε όρια. Βρισκόμαστε στο τέλος Οκτωβρίου, και από τους τέσσερις φιλόλογους που έπρεπε να διδάσκουν στο σχολείο μας, έχει προσληφθεί μόνο μία αναπληρώτρια - καθηγήτρια, μετά από δική της επιλογή…
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, οι μαθητές της 3ης τάξης, που θα δώσουν πανελλαδικές εξετάσεις, να μην διδάσκονται Λατινικά, Νεοελληνική Γλώσσα, ΑΟΘ και ΑΟΔΕ, αλλά και οι μαθητές των υπολοίπων τάξεων να μην διδάσκονται τα περισσότερα φιλολογικά μαθήματα. Συγκεντρωτικά, από τα σχολεία του νησιού φέτος, δεν έχουν διοριστεί τρεις φιλόλογοι, ένας οικονομολόγος και ένας καθηγητής αγγλικών, με άμεση συνέπεια στο Δημοτικό σχολείο να μην διδάσκονται Αγγλικά.

Με δεδομένη την φετινή «πολιτική» διορισμών μονίμων και αναπληρωτών καθηγητών, προδικάζεται μια απαράδεκτη εξέλιξη και για την επόμενη χρονιά, με παντελή έλλειψη φιλολόγων και μαθηματικών δεν θα υπάρχει ούτε φιλόλογος ούτε μαθηματικός στο γυμνάσιο. Στα παραπάνω αναφερόμενα, εάν αναλογιστεί κανείς την κακή κατάσταση των οικονομικών του γυμνασίου μας, σε συνδυασμό με την επιεικώς μέτρια κτιριακή υποδομή, τα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν, για τη στοιχειώδη καθημερινή λειτουργία του σχολείου, ξεπερνούν κατά πολύ τις δυνατότητές μας για την επίλυσή τους. Σε καμία όμως περίπτωση, τόσο οι καθηγητές, όσο και οι γονείς των μαθητών δεν θα σταματήσουμε να αγωνιούμε και να αγωνιζόμαστε για τη μόρφωση των παιδιών μας.
Το γεγονός ότι η Ελληνική Πολιτεία έμπρακτα «γυρνάει την πλάτη» στην μόρφωση των παιδιών των ακριτών, επιλέγοντας να δίνει χρήματα στους ¨δανειστές¨, δεν μας πτοεί, αλλά αντίθετα μας συσπειρώνει να διεκδικούμε το αυτονόητο δικαίωμά μας, για ίσες ευκαιρίες μόρφωσης για τα παιδιά μας, σε ασφαλή κτίρια, με το προβλεπόμενο εκπαιδευτικό προσωπικό.
Η Δ/τρια του Γυμνασίου – Λυκείου Κάσου
Η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου
Η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου και Λ.Τ Κάσου
Ο Πρόεδρος του 15 μελούς Μαθητών Γυμνασίου και Λ.Τ Κάσου

Φωτο απο kasosnews
Πηγή: verena.gr 
Δημοσίευση σχολίου

εχεις αμαξι?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

ΔΕΣ ΕΔΩ ΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΧΡΟΝΟ ΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΠΛΟΙΩΝ

καραιτινος ενας κασιωτης ηρωας

Η λίστα ιστολογίων μου

Ετικέτες

βοηθατε γιατι παμε για φουντο