Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

Ξεκινήστε τη δική σας τυροκομική επιχείρηση



Καθαρά κέρδη στους κτηνοτρόφους αποφέρει η δημιουργία δικών τους μονάδων παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων.
Η καθετοποίηση των κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων ανοίγει απευθείας δρόμους στα καταστήματα λιανικής πώλησης και οι αγελαδοτρόφοι ή οι αιγοπροβατοτρόφοι αποφεύγουν τους μεσάζοντες πετυχαίνοντας έτσι αποκλειστικά δικό τους εισόδημα.

Οι «Επαγγελματικές Ευκαιρίες» παρουσιάζουν τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουν οι μικρές οικογένειες κτηνοτρόφων ώστε να επεκτείνουν τη δραστηριότητά τους εκτός από την εκτροφή αγελάδων ή αιγοπροβάτων και στην παραγωγή γαλακτοκομικών προϊόντων. Τέτοια είναι το τυρί, το γιαούρτι, το βούτυρο, το ξινόγαλα, το παγωτό και τα γλυκά με πρώτη ύλη τα γάλα.

Ο γεωπόνος Δημοσθένης Τριανταφυλλίδης, μιλώντας στις «Επαγγελματικές Ευκαιρίες», περιγράφει τους 11 λόγους από τους οποίους οι παραγωγοί μπορούν να αντλήσουν κίνητρο για να οργανώσουν τις μικρές μονάδες παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων.

Δηλαδή να καθετοποιήσουν τις κτηνοτροφικές τους εκμεταλλεύσεις:
Μπορούν να πάρουν άδεια λειτουργίας και να επιχορηγηθούν οι εγκαταστάσεις παραγωγής τροφίμων οι οποίες βρίσκονται εντός των ορίων των κτηνοτροφικών τους εκμεταλλεύσεων, βάσει του Π.Δ. 79/2007 και της ΚΥΑ 15523/2006.
Οι τιμές του εξοπλισμού παραγωγής και των υπηρεσιών από τους επαγγελματίες έχουν μειωθεί σημαντικά, οπότε μία επένδυση θα μπορούσε να υλοποιηθεί ακόμη και χωρίς συμμετοχή σε κάποιο πρόγραμμα επιχορήγησης.
Υπάρχει η απαραίτητη τεχνογνωσία παραγωγής, επιχορήγησης και αδειοδότησης.
Μια μικρή μεταποιητική μονάδα θα μπορούσε να δημιουργηθεί σε συνεργασία δύο ή περισσότερων κτηνοτρόφων.
Οσον αφορά τα προϊόντα τα οποία θα μπορούσαν να παραχθούν από πρώτη ύλη το γάλα, είναι: - Τυρί - Γιαούρτι - Βούτυρο - Παγωτό - Ξινόγαλα - Γλυκά με βάση το γάλα (ρυζόγαλο, κρέμες, γαλακτομπούρεκο, ψημένες κρέμες).

Μία μικρή μονάδα παραγωγής τυριών, χωρίς αυτοματισμούς, με μηχανήματα μικρής παραγωγικότητας, και η οποία θα συνεργάζεται με εξωτερικά βιομηχανικά ψυγεία για την ωρίμανση των τυριών, σύμφωνα με τον κ. Δημητριάδη, χρειάζεται: Αντλίες - σωληνώσεις - Παγολεκάνη γάλακτος - Παγολεκάνη νερού - Διπλοπύθμενο βραστήρα με φλόγιστρο και αναδευτήρα - Κορυφολόγο - Τράπεζες εργασίας - Τεζάκια - Τυροκόφτες - Καλούπια - Εξοπλισμό υγιεινής - Μηχανή συσκευασίας - Κλιματιστικό - Επαγγελματικό όχημα με δυνατότητα ψύξης.

Οπως λέει ο γεωπόνος, το κόστος των παραπάνω μηχανημάτων - εξοπλισμού δεν θα ξεπεράσει τις 60.000 ευρώ και δεν περιλαμβάνει κατασκευαστικές εργασίες και υπηρεσίες.
πηγη εθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

εχεις αμαξι?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

ΔΕΣ ΕΔΩ ΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΧΡΟΝΟ ΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΠΛΟΙΩΝ

καραιτινος ενας κασιωτης ηρωας

Η λίστα ιστολογίων μου



Ετικέτες

βοηθατε γιατι παμε για φουντο

Powered By Blogger