Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

Εκτακτη συνέλευση όλων των τοπικών φορέων της Κάσου, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 16 Απριλίου, συζητήθηκε η επικείμενη μείωση των οργανικών θέσεων, η οποία προκύπτει από το σχετικό έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας (44506/Δ4/02-04/2013), που απεστάλη στους Περιφερειακούς Διευθυντές Π.Ε. και Δ.Ε. καθώς και τα δημοσιεύματα που αφορούν την κατάργηση των Λυκειακών Τάξεων.

Τα τέσσερα άρθρα του Ψηφίσματος έχουν ως εξής:

1. «Αναφορικά με την ενδεχόμενη κατάργηση των Λ.Τ. και στις επιπτώσεις που θα οδηγήσουν το νησί σε οικονομικό μαρασμό, διάλυση των οικογενειών και τελικά σε ερήμωση, λόγω του ότι στο νησί δεν υπάρχει άλλο Λύκειο ή Λ.Τ.»

2. «Φαίνεται ορατός ο κίνδυνο της υποβάθμισης του 6Θέσιου Δημοτικού Σχολείου Κάσου και οι επιπτώσεις του στη μόρφωση των μαθητών του. Εξαιτίας αυτού θα επηρεαστεί η δομή της οικογένειας της τοπικής κοινωνίας, λόγω υποχρεωτικής μετακίνησης μελών της σε μεγαλύτερα αστικά κέντρα για να προσφερθεί καλύτερη μόρφωση στα παιδιά, όπως επίσης και το οικονομικό πρόβλημα που επισημαίναμε παραπάνω.»

3. «Επίσης αρνούμαστε να δεχτούμε την αύξηση των ανισοτήτων και την περαιτέρω υποβάθμιση της εκπαίδευσης των παιδιών μας, οι οποίες αντιτίθενται στο άρθρο 4 παρ. 2 του Συντάγματος, όπου διατυπώνεται η ισότητα των δικαιωμάτων όλων των Ελλήνων στην Εκπαίδευση, στο άρθρο 25 που διασφαλίζει τα κοινωνικά δικαιώματα και το άρθρο 16 παρ. 1, όπου διατυπώνεται η υποχρέωση του Κράτους για ανάπτυξη και προαγωγή της διδασκαλίας.»

4. «Απαιτούμε ως ελάχιστη υποχρέωση της Ελληνικής Πολιτείας στο ιστορικό νησί της Κάσου, την αναίρεση της Υπουργικής Απόφασης και την δέσμευση των αρμοδίων, όπως το Γυμνάσιο, οι Λ/Τ και το 6θέσιο Δημοτικό Σχολείο Κάσου θα παραμείνουν ως έχουν.».

Ακολουθούν οι υπογραφές των τοπικών Συλλόγων Κάσου:
-Σύλλογος Γονέων και κηδεμόνων Γυμνασίου και Λ/Τ Κάσου.
-Πολιτιστικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Νεολαίας Κάσου.
-Πολιτιστικός Σύλλογος Αρβανιτοχωρίου
-Εξωραϊστικός Σύλλογος Αγίας Μαρίνας.
- Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων 6θέσιου Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείων Κάσου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

εχεις αμαξι?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

ΔΕΣ ΕΔΩ ΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΧΡΟΝΟ ΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΠΛΟΙΩΝ

καραιτινος ενας κασιωτης ηρωας

Η λίστα ιστολογίων μου



Ετικέτες

βοηθατε γιατι παμε για φουντο

Powered By Blogger