ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ 10-15 ΚΟΜΜΑΤΙΑ
1 κιλό αλεύρι
1 φακελάκι ξερή μαγιά
150 γρ. ζάχαρη
1 κουτ. γλυκ. κανέλα
1 κουτ. γλυκ. αλάτι
½ φλιτζ. τσαγ. σταφίδες
2 κουτ. γλυκ. γλυκάνισο
½ φλιτζ. τσαγ. ελαιόλαδο
2-3 κόκκους μαστίχα αλεσμένη με λίγη ζάχαρη
Μπαχάρι ή γαρίφαλο για το στόλισμα
Εκτέλεση
Σε μια λεκάνη ρίχνομε το αλεύρι, τη μαγιά, αφού την έχομε πρώτα διαλύσει σε λίγο χλιαρό νερό, το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη, την κανέλα, τη μαστίχα, το γλυκάνισο και το αλάτι. Ζυμώνομε προσθέτοντας 2 φλιτζάνια τσαγιού χλιαρό νερό, μέχρι να πάρομε μία ζύμη ομοιογενής και μαλακή.
Τέλος προσθέτομε και τις σταφίδες ζυμώνομε ξανά και αφήνομε να «ξεκουραστεί» η ζύμη μας για 1 ώρα.
Χωρίζουμε το ζυμάρι σε κομμάτια και τα πλάθομε σε χοντρά κορδόνια.
Πλάθομε το κάθε κορδόνι για να φτιάξομε το κεφάλι και με ένα μυτερό μαχαίρι χωρίζομε τα πόδια και τα χέρια, τα οποία χέρια τα διπλώνομε προς τα μέσα. Για μάτια βάζομε μπαχάρι ή γαρίφαλο.
Αφήνομε τα λαζαράκια να «ξεκουραστούν» για λίγο και στη συνέχεια τα ψήνομε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 15 -20 λεπτά.
1 σχόλιο:
Ευχαριστούμε για τη συνταγή.
Καλό Πάσχα εύχομαι
Δημοσίευση σχολίου