Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο, 11 Απριλίου 2009

ΛΑΖΑΡΑΚΙΑ










Υλικά
1 κιλό αλεύρι
1 φακελάκι ξερή μαγιά
1 φλιτζάνι γάλα ζεστό
Περίπου 150 γρ. Ζάχαρη
1 κουταλιά κανέλα
1 κουταλάκι αλάτι
Λίγο γλυκάνισο
2 φλιτζάνια χλιαρό νερό
περίπου3 κουταλιές λαδί
Καρύδια ολόκληρα για το πλάσιμο

Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε το προζύμι από το προηγούμενο βράδυ, διαλύοντας τη μαγιά σε λίγο χλιαρό νερό και το ανακατεύουμε με ενάμισι φλιτζάνι αλεύρι. Το αφήνουμε σκεπασμένο. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το βάζουμε σε μία λεκάνη. Κάνουμε μία λακκούβα στη μέση και ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί με το προζύμι. Ζυμώνουμε έως ότου γίνει η ζύμη μαλακή, αφράτη και δίχως να κολλάει. Παίρνουμε μικρά κομμάτια ζύμης και τα πλάθουμε σε σχήμα κορδονιού. Βάζουμε ένα καρύδι στο κέντρο και διπλώνουμε τα δύο άκρα του κορδονιού, στρίβοντάς τα μεταξύ τους.
Δημοσίευση σχολίου

εχεις αμαξι?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

ΔΕΣ ΕΔΩ ΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΧΡΟΝΟ ΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΠΛΟΙΩΝ

καραιτινος ενας κασιωτης ηρωας

Η λίστα ιστολογίων μου

Ετικέτες

βοηθατε γιατι παμε για φουντο