Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή, 10 Απριλίου 2009

ο ΑΛΑΖΑΡΟΣ«Ο Λάζαρος ήταν φίλος του Χριστού και οι αδελφές του Μάρθα και Μαρί α τον φιλοξένησαν πολλές φορές (Λουκ. ι΄, 38-40, Ιωαν. ιβ΄, 1-3) στο σπίτι τους στη Βηθανία που ηταν κοντά στα Ιεροσόλυμα , ο ταν αρρώστησε ο Λάζαρος ,οι αδελφές του ενημέρωσαν σχετικά τον Ιησού που τότε ήταν στη Γαλιλαία να τον επισκεφθεί. Ο Κύριος όμως καθυστέρησε μέχρι που πέθανε ο Λάζαρος, οπότε είπε στους μαθητές του πάμε τώρα να τον ξυπνήσω. Όταν έφθασε στη Βηθανία παρηγόρησε τις αδελφές του Λάζαρου που ήταν πεθαμένος τέσσερις μέρες και ζήτησε να δει το τάφο του. Όταν έφθασε στο μνημείο, δάκρυσε και διέταξε να βγάλουν την ταφόπλακα. Τότε ύψωσε τα μάτια του στον ουρανό, ευχαρίστησε τον Θεό και Πατέρα και με μεγάλη φωνή είπε: Λάζαρε, βγες έξω. Αμέσως βγήκε έξω τυλιγμένος με τα σάβανα ο τετραήμερος νεκρός μπροστά στο πλήθος που παρακολουθούσε και ο Ιησούς ζήτησε να του λύσουν τα σάβανα και να πάει σπίτι του. (Ιωαν. ια΄,44)
Αρχαία παράδοση λέγει ότι τότε ο Λάζαρος ήταν 30 χρονών και έζησε άλλα 30 χρόνια. Τελείωσε το επίγειο βίο του στην Κύπρο το έτος 63 και ό τάφος του στην πόλη των Κιτιέων έγραφε: «Λάζαρος ο τετραήμερος και φίλος του Χριστού».
Το έτος 890 μετακομίσθηκε το ιερό λείψανό του στην Κωνσταντινούπολη από τον αυτοκράτορα Λέοντα το σοφό,. Χαρακτηριστικό της μετέπειτας ζωής του Λαζάρου λέγει η παράδοση, ήταν ότι δεν γέλασε ποτέ παρά μια φορά μόνο όταν είδε κάποιο να κλέβει μια γλάστρα και είπε την εξής φράση: Το ένα χώμα κλέβει το άλλο.
ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ (Α)ΛΑΖΑΡΟΥ(ΚΑΛΑΝΤΑ ΚΑΣΟΥ)
τα λογια στο σπιτι
ΑΡχοντοκαλημερά σας
καλή εορτή απάνω σας.
Ήρτα(νε) τα Βάγια ,ήρτασι
και του Λαζάρου είπασι.
Συμβούλιον εδώσασι
αυτό το θανατώσουσι.
Σαράντα μέρες έζησε
τσαι εκκλησίαν ήχτισε.
Εδώ σας τον (ε)φέραμε
τον Άγιον (Α)λάζαρο,
να τον πλερώσετε καλά από κουλούρια τσι απ' αυγά.
Να σας φυλαέι ο Θεός εσάς τσαι τα παι(δ)άτσια σας
τσαι τα παλικαράτσια σας Τσαι του χρόνου...
Τα λόγια στην μάντρα
Να τον πλερώσετε ακριβά από μυζήθρες και τυριά.
Να σας φυλάει ο Θεός εσάς και τα παι(δ)ατσια σας
τ αρνία και τα ριφατσία σας...
και του χρόνου....Δημοσίευση σχολίου

εχεις αμαξι?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

ΔΕΣ ΕΔΩ ΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΧΡΟΝΟ ΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΠΛΟΙΩΝ

καραιτινος ενας κασιωτης ηρωας

Η λίστα ιστολογίων μου

Ετικέτες

βοηθατε γιατι παμε για φουντο