Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 11 Ιουλίου 2008

ΓΑΛΑΖΙΑ ΣΗΜΑΙΑ ΒΑΣΙΚΗ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ


H"Γαλάζια Σηµαία" είναι ενα διεθνές περιβαλλοντικο σύµβολο ποιότητας, και απονέµεται από το 1987 σε όσες ακτές και µαρίνες πληρούν τις αυστηρές προϋποθέσεις του. ∆εν αρκεί οι ακτές να διαθέτουν µόνο την επιθυµητή ποιότητα των νερών κολύµβησης. αλλα να τηρουν
29 συνολικά κριτήρια, οπως καθαριότητα, οργάνωση, πληροφόρηση, ασφάλεια λουοµένων και επισκεπτών και προστασία του περιβάλλοντος της ακτής και του παράκτιου χώρου.
Τα µεγάλα ταξιδιωτικά γραφεία του εξωτερικού δίδουν ιδιαίτερη σηµασία στη "Γαλάζια Σηµαία" όταν επιλέγουν τους προορισµούς που προτείνουν στους πελάτες τους
∆ιεθνής Συντονιστής του Προγράµµατος είναι το Ίδρυµα για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση (FEE), που εδρεύει στη ∆ανία, µε 49 χώρες-µέλη από όλες τις Ηπείρους.
Στην Ελλάδα, Συντονιστής του Προγράµµατος, από το 1992, είναι η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ)'
Στο πρόγραµµα συµµετέχει η Κεντρική Ένωση ∆ήµων και Κοινοτήτων (ΚΕ∆ΚΕ), η οποια προτρέπει τους ΟΤΑ στην τήρηση της εφαρµογής των κριτηρίων του. Συµµετέχει δε στην Εθνική Επιτροπή Κρίσεων. τοΥΠΕΧΩ∆Ε έχει την αποκλειστική αρµοδιότητα ελέγχου της ποιότητας των νερών κολύµβησης ως βάσει του Προγράµµατος «Παρακολούθηση Ποιότητας Νερών Κολύµβησης» της Οδηγίας 76/160/EEC της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

εχεις αμαξι?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

ΔΕΣ ΕΔΩ ΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΧΡΟΝΟ ΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΠΛΟΙΩΝ

καραιτινος ενας κασιωτης ηρωας

Η λίστα ιστολογίων μου



Ετικέτες

βοηθατε γιατι παμε για φουντο

Powered By Blogger