Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2008

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ





Το Δημοτικό Κέντρο Υγείας Καλλιθέας Στεγάζεται επί της οδού Ανδρομάχης 100, Τ.Κ. : 17671 στην Καλλιθέα και το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι : 21095.32.712.Λειτουργεί ως Κέντρο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας καλύπτοντας τις ανάγκες των δημοτών και κατοίκων του Δήμου Καλλιθέας και κατά προτεραιότητα:
1. των ανασφάλιστων2. των προσφύγων και μεταναστών 3. των ασφαλισμένων με απόφαση της Υπηρεσίας Κοινωνικής Πρόνοιας4. των ασφαλισμένων του Ο.Γ.Α.5. κάθε ασφαλισμένο κάτοικο του Δήμου μας Στο κέντρο λειτουργούν :
Παθολογικό Ιατρείο
Γυναικολογικό Ιατρείο
Παιδιατρικό Ιατρείο
Πνευμονολογικό Ιατρείο
Φροντίδα για το παιδί
Το τμήμα υγείας παιδιού λειτουργεί σε συνεργασία με το Ινστιτούτο υγείας του παιδιού. Με το πρόγραμμα, δίνεται έμφαση στη συνολική και συστηματική παρακολούθηση της υγείας των παιδιών.
Σε ατομικό επίπεδο:
Αντιμετώπιση παιδιατρικών προβλημάτων
Παρακολούθηση της υγείας και ανάπτυξης των παιδιών
Συμβουλευτική για προβλήματα συμπεριφοράς και μάθησης
Πρωτοβάθμια φροντίδα σε παιδιά με χρόνια προβλήματα υγείας ή ειδικές ανάγκες
Σε ομαδικό επίπεδο: (Παιδικοί σταθμοί - Παιδικά Κέντρα)
Mantoux - Εμβόλια
Επισκέψεις σε νεογέννητα βρέφη
Σύγχρονες εγκαταστάσεις
ΟΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
Οι δραστηριότητες των Ιατρείων :Παθολογικό Ιατρείο
Πρόληψη και φροντίδα της υγείας του γενικού πληθυσμού και διεξαγωγή προγραμμάτων έγκαιρης πρόγνωσης και διάγνωσης Αρτηριακής Υπέρτασης, Σακχαρώδη Διαβήτη και καρδιαγγειακών νοσημάτων.
Γυναικολογικό Ιατρείο
Πρόληψη και φροντίδα της υγείας της γυναίκας και διεξαγωγή προγραμμάτων έγκαιρης πρόγνωσης και διάγνωσης καρκίνου έξω και έσω γεννητικών οργάνων (Τεστ Παπανικολάου), καρκίνου του μαστού, ελέγχου γονιμότητας, οικογενειακού προγραμματισμού και κλιμακτηρίου - εμμηνόπαυσης.
Παιδιατρικό Ιατρείο
Συνολική και συστηματική παρακολούθηση της υγείας των παιδιών στο ιατρείο του Κέντρου αλλά και στους Παιδικούς Σταθμούς, τα Νηπιαγωγεία και τα Σχολεία του Δήμου. Αντιμετωπίζονται παιδιατρικά προβλήματα, πραγματοποιούνται εμβολιασμοί, παρακολουθείται η υγεία και ανάπτυξη των παιδιών, δίδονται συμβουλές για την ανατροφή των παιδιών και ενημερώνονται οι γονείς σε θέματα προληπτικής ιατρικής, πραγματοποιείται πρωτοβάθμια εκτίμηση και δίδονται συμβουλές για προβλήματα συμπεριφοράς και μάθησης, σωστού διαιτολογίου, πρόληψης και αντιμετώπισης ατυχημάτων, θέματα ατομικής υγιεινής, στοματικής υγιεινής και στοματικής υγείας, πραγματοποιείται πρωτοβάθμια φροντίδα σε παιδιά με χρόνια προβλήματα υγείας ή ειδικές ανάγκες και πραγματοποιούνται επισκέψεις σε νεογέννητα και βρέφη. Για όλα τα παιδιά του Δήμου τηρείται Κάρτα Υγείας.
Πνευμονολογικό Ιατρείο
Πρόληψη και φροντίδα της υγείας του γενικού πληθυσμού και διεξαγωγή προγραμμάτων έγκαιρης πρόγνωσης και διάγνωσης του Βρογχικού Άσθματος.
Ψυχολογικό και Ψυχιατρικό ΙατρείοΨυχολογική και Ψυχιατρική παρακολούθηση, υποστήριξη και φροντίδα ενηλίκων.
Νοσηλευτική ΦροντίδαΕνεσοθεραπεία, μετρήσεις πίεσης, σακχάρου, χοληστερίνης, τριγλυκεριδίων, φροντίδα μικρο-τραυμάτων, κ.α.Το Δημοτικό Κέντρο Υγείας Καλλιθέας συνεργάζεται με το Ψυχιατριακό Νοσοκομείο Αττικής, το Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού, τον Εκπαιδευτικό Υγειονομικό Σταθμό Καλλιθέας του Ε.Ε.Σ., το Συμβουλευτικό Κέντρο Οικογένειας του Δήμου, την Μέριμνα Ηλικιωμένων του Δήμου, την Πρόνοια του Δήμου, το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, τα Κ.Α.Π.Η., το Σωματείο Θησέας και τον Φάρο τυφλών Ελλάδος, καλύπτοντας ειδικευμένες ανάγκες των δημοτών και κατοίκων της Καλλιθέας.Όλες οι υπηρεσίες του Κέντρου παρέχονται ΔΩΡΕΑΝ και κατόπιν ραντεβού στο τηλέφωνο 2109532712.Στον ίδιο χώρο στεγάζονται:
1. Το γραφείο Πρόνοιας: Τηλ.: 2109532717
2. Το γραφείο Κοινωνικής Μέριμνας, που στελεχώνεται από εξειδικευμένο προσωπικό και απευθύνεται σε ηλικιωμένα και μοναχικά άτομα της πόλης μας: Τηλ.: 21095909514
3. Το Συμβουλευτικό Κέντρο Οικογένειας, τμήμα εφήβων : Τηλ:
2109532718-9
E mail: sko@otenet.gr

ΕΔΡΑ-ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Όλες οι υπηρεσίες του Κέντρου παρέχονται ΔΩΡΕΑΝ και κατόπιν ραντεβού στο τηλ. 2109532712Ταχυδρομική Διεύθυνση : Ανδρομάχης 100, Τ.Κ. 17672 - Καλλιθέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

εχεις αμαξι?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

ΔΕΣ ΕΔΩ ΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΧΡΟΝΟ ΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΠΛΟΙΩΝ

καραιτινος ενας κασιωτης ηρωας

Η λίστα ιστολογίων μου



Ετικέτες

βοηθατε γιατι παμε για φουντο

Powered By Blogger