Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2008

ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΜΑΣ




ΟΙ πόλεμοι δεν έλυσαν προβλήματα ούτε διαφορές των λαών, αντίθετα TIΣπολλαπλασίασαν Τις περισσότερες φορές, αν όχι όλες, εξυπηρετούν οικονομικά συμφέροντα μεγάλων δυνάμεων σε βάρος μικρών κρατών. Άλλοτε έχουν έκταση περιορισμένη μεταξύ δύο κρατών, άλλοτε παίρνουν παγκόσμιο χαρακτήρα. Τέτοιοι θεωρούνται οι δύο πόλεμοι που ξεκίνησαν μεταξύ των ευρωπαϊκών κρατών, στη συνέχεια όμως, επεκτάθηκαν και σε άλλες ηπείρους και έλαβαν το χαρακτηρισμό, παγκόσμιοι μεν πρώτος έγινε το 1914-1918, ενώ ο δεύτερος 1939-1945. Η Ελλάδα έλαβε μέρος και στους δύο παγκόσμιους πολέμους, στο πλευρό των δημοκρατικών κρατών της Δυτικής Ευρώπης, Αγγλίας-Γαλλίας εναντίον της Γερμανίας και των συμμάχων της που διοικούν το από φασιστικά καθεστώτα (Ιταλία - Ιαπωνία).
Η ημερομηνία της 28ης Οκτωβρίου 1940 αποτελεί ορόσημο και σταθμό στην Νεοελληνική ιστορία". Η σημαντική εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 δεν έχει το ταίρι της στην νεότερη ιστορία του έθνους, παρά την εθνική γιορτή της 25ης Μαρτίου. Οι δύο αυτοί εορτασμοί έχουν ένα κοινό και εξαιρετικό στοιχείο. Δεν έρχονται να διατρανώσουν μια νίκη, ένα επίτευγμα ή την ίδρυση του κράτους. Έρχονται να μνημονεύσουν μια ιστορική στιγμή κατά την οποία ένα έθνος σύσσωμο έλαβε μια απόφαση: "Ελευθερία ή θάνατος"
Χαιρόμαστε όλοι οι Έλληνες και πανηγυρίζουμε για το κατόρθωμα των προγόνων μας που αψήφησαν τους αριθμούς και την υλική δύναμη. Έτρεξαν πρόθυμοι στο προσκλητήριο της πατρίδας για να εκπληρώσουν το ιερό τους καθήκον: να υπερασπιστούν την τιμή και την ακεραιότητά της.
Οι γιορτές ,ενισχύουν και καλλιεργούν την εθνική μας συνείδηση.ΚΑΜΑΡΏΝΟΥΜΕ την ημέρα εκείνη ,παρακολουθούμε στις παρελάσεις την νεολαία μας , των σπουδαστών ,των ενόπλων μας δυνάμεων.
ΤΗΝ ημέρα, όμως, της εθνικής μας γιορτής πέρα από την εξιστόρηση των ηρωικών πράξεων έχουμε χρέος ιερό να στρέψουμε το βλέμμα μας και στους προσφιλείς μας νεκρούς. Τους αξιωματικούς και στρατιώτες που άφησαν την τελευταία τους πνοή και τα ιερά τους κόκαλα στην οροσειρά της Πίνδου και τα βουνά της Αλβανίας. Η μνήμη τους αξιώνει από όλους μας να κρατήσουμε τις αξίες και τις αρχές για τις οποίες εκείνοι θυσιάστηκαν.ΠΡΟΣΦΈΡΟΝΤΑΣ ΌΤΙ ΠΟΛΥΤΙΜΌΤΕΡΟ ΕΙ ΧΑΝ Την ίδια τη ζωή τους. . Να υποσχεθούμε στους νεκρούς μας ότι, ΕΆΝ ΕΛΘΕΙ ΕΚΕΊΝΗ Η ΏΡΑ, ΘΑ ΕΚΠΛΗΡΏΣΟΥΜΕ ΤΟ ΧΡΈΟΣ ΜΑΣ.ΚΑΙ
Δεν θα ψάξουμε κάποιον ΕΠΊΟΡΚΟ ΓΙΑΤΡΌ να μαςΒΓΆΛΕΙ ΤΡΕΛΟΎΣ,
Η μάχη της Ελλάδος, όπως επικράτησε να λέγεται η αντίσταση των Ελλήνων κατά των εισβολέων Ιταλών και Γερμανών κράτησε συνολικά 216 μέρες, από την 28 Οκτωβρίου 1940 μέχρι την 31 Μαΐου 1941. Από αυτές οι 160 μέρες είναι ο πόλεμος με τους Ιταλούς. Είναι η εποποιία των αλβανικού μετώπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

εχεις αμαξι?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

ΔΕΣ ΕΔΩ ΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΧΡΟΝΟ ΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΠΛΟΙΩΝ

καραιτινος ενας κασιωτης ηρωας

Η λίστα ιστολογίων μου



Ετικέτες

βοηθατε γιατι παμε για φουντο

Powered By Blogger