Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 28 Ιουνίου 2008

ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΛΙΜΠΕΡΤΥ



Ετοιμάζεται να διασχίσει τον Ατλαντικό το τελευταίο λίμπερτι
«Μακρύ» φαίνεται να είναι το τελευταίο ταξίδι του ARTHUR M HUDDELL, του τελευταίου πλοίου, τύπου λίμπερτι, που δώρισε το αμερικανικό Κογκρέσο στην Ελλάδα, ώστε να μετατραπεί σε Μουσείο Ναυτικής Παράδοσης. Παρόλο που ο σχετικός νόμος που επέτρεπε στο 65χρονο πλοίο να ρυμουλκηθεί στην Ελλάδα ψηφίστηκε , η ελληνική κυβέρνηση αρνήθηκε να επισπεύσει τη διαδικασία έως ότου να εξασφαλίσει αρκετά ιδιωτικά κεφάλαια.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Lloyd's List ο υπουργός κ। Γιώργος Βουλγαράκης ειδοποίησε με επιστολή του τον επικεφαλής του Υπουργείου Μεταφορών κ. Sean Connaughton ότι τα απαραίτητα μέτρα για την ολοκλήρωση της διαδικασίας έχουν δρομολογηθεί. Ο κ. Λεωνίδας Ραπτάκης, ο Ελληνοαμερικανός γερουσιαστής που έχει πρωτοστατήσει στην προσπάθεια να έρθει το τελευταίο λίμπερτι στην Ελλάδα, δήλωσε στην Lloyd's List ότι το μόνο που μένει είναι να εγκριθεί το τελικό επιχειρηματικό σχέδιο και ότι τωρα το καλοκαίρι το πλοίο να ξεκινήσει το ταξίδι του για την Ελλάδα.
Εκτιμάται ότι η όλη διαδικασία θα κοστίσει το λιγότερο 5 εκατ. δολάρια, ενώ έγινε γνωστό ότι ήδη έχουν δωρίσει μεγάλα ποσά εφοπλιστές .
Από τα 2.700 πλοία λίμπερτι που ναυπηγήθηκαν στο πλαίσιο του ναυπηγικού προγράμματος εκτάκτου ανάγκης μεταξύ 1941 και 1945 για να ενισχυθεί ο στόλος των ΗΠΑ κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, μόνο 3 έχουν επιβιώσει. Τα δύο, το JOHN W BROWN και το JEREMIAH O'BRIAN, έχουν ήδη μετατραπεί σε μουσεία στηव् Aμερικη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

εχεις αμαξι?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

ΔΕΣ ΕΔΩ ΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΧΡΟΝΟ ΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΠΛΟΙΩΝ

καραιτινος ενας κασιωτης ηρωας

Η λίστα ιστολογίων μου



Ετικέτες

βοηθατε γιατι παμε για φουντο

Powered By Blogger