Πανακότα με μαστίχα Χίου
Υλικά1 λίτρο κρέμα γάλακτος 1/2 λίτρο γάλα πλήρες 100 γρ. ζάχαρη 4 μεγάλα φύλλα ζελατίνας 1 κουταλάκι του γλυκού γεμάτο κοπανισμένη μαστίχα Xίου Εκτέλεση Ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος με το γάλα και τη ζάχαρη. Εν τω μεταξύ σε ένα μπολ με κρύο νερό μουλιάζετε τις ζελατίνες για να μαλακώσουν. Πριν βράσει και φουσκώσει η κρέμα σας, στύβετε τις ζελατίνες και τις ρίχνετε στην κατσαρόλα, ανακατεύοντας για να διαλυθούν. Τέλος, αφού σβήσετε τη φωτιά, προσθέτετε, πασπαλίζοντας την κοπανισμένη μαστίχα Xίου. Προαιρετικά, προσθέτετε 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένα φυστίκια Aιγίνης. Μοιράζετε σε μπωλάκια και σερβίρετε με σπασμένα φιστίκια Aιγίνης.
Υλικά1 λίτρο κρέμα γάλακτος 1/2 λίτρο γάλα πλήρες 100 γρ. ζάχαρη 4 μεγάλα φύλλα ζελατίνας 1 κουταλάκι του γλυκού γεμάτο κοπανισμένη μαστίχα Xίου Εκτέλεση Ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος με το γάλα και τη ζάχαρη. Εν τω μεταξύ σε ένα μπολ με κρύο νερό μουλιάζετε τις ζελατίνες για να μαλακώσουν. Πριν βράσει και φουσκώσει η κρέμα σας, στύβετε τις ζελατίνες και τις ρίχνετε στην κατσαρόλα, ανακατεύοντας για να διαλυθούν. Τέλος, αφού σβήσετε τη φωτιά, προσθέτετε, πασπαλίζοντας την κοπανισμένη μαστίχα Xίου. Προαιρετικά, προσθέτετε 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένα φυστίκια Aιγίνης. Μοιράζετε σε μπωλάκια και σερβίρετε με σπασμένα φιστίκια Aιγίνης.
ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΑΝΩΛΗΣ ΙΩΑΝΝΟΥ ΒΡΕΤΟΣ CHEF MAΓΕΙΡΙΚΗΣ,ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου