Παγωτό καϊμάκι
Υλικά
2 φλιτζάνια τσαγιού κρέμα γάλακτος
2 φλιτζάνια γάλα
3/4 φλιτζάνια ζάχαρη
2 κουταλάκια σαλέπι
1/2 κουταλάκι μαστίχα Χίου κοπανισμένη
Ετοιμασία
Χτυπάμε στο μίξερ 1/2 φλιτζάνι γάλα, 1 κουταλιά ζάχαρη και την κοπανισμένη μαστίχα μέχρι να γίνουν ένα λείο μείγμα.
Διαλύουμε το σαλέπι σε 1/2 φλιτζάνι κρύο γάλα.
Ρίχνουμε το υπόλοιπο γάλα σε ένα κατσαρολάκι και το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το μείγμα της μαστίχας και το μείγμα με το σαλέπι και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε την υπόλοιπη ζάχαρη και την κρέμα γάλακτος.
Αφήνουμε την κρέμα να βράσει για 20 λεπτά περίπου, ανακατεύοντας τακτικά για να μην κολλήσει στην κατσαρόλα.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει.
Αν έχουμε παγωτομηχανή, βάζουμε το παγωτό στη παγωτομηχανή να παγώσει.
Εάν όχι, το ρίχνουμε σε πυρέξ και το βάζουμε στην κατάψυξη σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο. Οταν πήξει, το βγάζουμε από την κατάψυξη και ανακατεύουμε για να μην πιάσει πάγο. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία κάθε μισή ώρα ώστε να γίνει το παγωτό μας αφράτο.
Σερβίρουμε σε μερίδες και γαρνίρουμε με σιρόπι βύσσινο και καβουρδισμένα αμύγδαλα. Σημείωση: Μισή ώρα πριν σερβίρουμε το παγωτό το βάζουμε στην συντήρηση για να μαλακώσει.
Υλικά
2 φλιτζάνια τσαγιού κρέμα γάλακτος
2 φλιτζάνια γάλα
3/4 φλιτζάνια ζάχαρη
2 κουταλάκια σαλέπι
1/2 κουταλάκι μαστίχα Χίου κοπανισμένη
Ετοιμασία
Χτυπάμε στο μίξερ 1/2 φλιτζάνι γάλα, 1 κουταλιά ζάχαρη και την κοπανισμένη μαστίχα μέχρι να γίνουν ένα λείο μείγμα.
Διαλύουμε το σαλέπι σε 1/2 φλιτζάνι κρύο γάλα.
Ρίχνουμε το υπόλοιπο γάλα σε ένα κατσαρολάκι και το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το μείγμα της μαστίχας και το μείγμα με το σαλέπι και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε την υπόλοιπη ζάχαρη και την κρέμα γάλακτος.
Αφήνουμε την κρέμα να βράσει για 20 λεπτά περίπου, ανακατεύοντας τακτικά για να μην κολλήσει στην κατσαρόλα.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει.
Αν έχουμε παγωτομηχανή, βάζουμε το παγωτό στη παγωτομηχανή να παγώσει.
Εάν όχι, το ρίχνουμε σε πυρέξ και το βάζουμε στην κατάψυξη σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο. Οταν πήξει, το βγάζουμε από την κατάψυξη και ανακατεύουμε για να μην πιάσει πάγο. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία κάθε μισή ώρα ώστε να γίνει το παγωτό μας αφράτο.
Σερβίρουμε σε μερίδες και γαρνίρουμε με σιρόπι βύσσινο και καβουρδισμένα αμύγδαλα. Σημείωση: Μισή ώρα πριν σερβίρουμε το παγωτό το βάζουμε στην συντήρηση για να μαλακώσει.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου