Τώρα που οι καιροί εδυσκολεψα και τα φράγκα δύσκολα βγαίνου που σου σου να περισσεύου και για τραταμέντα ερχουτε και εορτες ποσο.η νοικοκυρά όμως πως να το καωμε όλο και κάτι σκαρφίζεται,να λοιπός και μια συνταγή για
ΛΙΚΈΡ,θα χρειασθούμε350γρ. ζάχαρη 170γρ. φλούδες πορτοκαλιών 1.250γρ οινόπνευμα
καμία δεκαρα μοσχοκάρφια και εμετι κανέλα Καθαρίζουμε τις φλούδες των πορτοκαλιών έτσι ώστε να μην πομένει σε αυτές άσπρη ψίχα. Τις βάζο με σε γουδί και τις κοπαναμε με τη ζάχαρη. Ρίχνουμε σε γυάλινο βαζάκι (που να σφραγίζει καλά, για να μη φεύγει το άρωμα) το οινόπνευμα και τις φλούδες και τα αφήνομε για 5-6 ημέρες. Βράζομαι τη ζάχαρη με λίγο νερό 1 -2 λεπτά, ρίχνοντας μέσα και τα μοσχοκάρφια και την κανέλα. Όταν κρυώσει τη ρίχνομαι στο γυάλινο βαζάκι στο οποίο έχουμε τις φλούδες και το οινόπνευμα και τα αφήνομε πάλι 5-6 μέρες, ανακινώντας το βάζο για λίγο, μέρα παρά μέρα. Περνάμε το υλικό από τουλουπάνι από πάνω δυο φορές. Το λικέρ είναι έτοιμο. Κατά τον ίδιο τρόπο γίνεται, το λικέρ μανταρινιού, λεμονιού,, νεραντζιού.
ΟΤΑΝ ΘΑ ΤΟ ΤΡΑΤΆΡΕΤΑΙ ΤΟ ΤΕ ΘΑ ΟΥ ΜΕ ΤΟ ΑΠΟΤΈΛΕΣΜΑ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου