250 γρ. μαύρες ελές • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο• 8 σκελίδες σκόρδο• 1 κουταλά ρίγανη• 1 κουταλά ξίδι• Ξύσμα από ένα λεμόνι• 1/2 κουταλάκι πιπέρι Βάζετε 250 γρ. μαύρες ελές (1 φλιτζάνι) μέσα σε 1/2 φλιζάνι ελαιόλαδο (τόσο, ώστε να τις καλύπτει). Tις αφήνετε στο ελαιόλαδο oλο το βράδυ2. Tην άλλη μέρα βγάζετε τα κουκούτσια από τις ελιές, 3 .Ψήνετε στο φούρνο στους 350 βαθμούς, 8 σκελίδες σκόρδο ξεφλουδισμένες, για 30 λεπτά. 4. Βάζετε στο μπλέντερ τις ελιές (χωρίς τα κουκούτσια), το σκόρδο και προσθέτετε 1 κουταλά φρέσκια ρίγανη ή ξερή ρίγανη.5. Προσθέτετε 1 κουταλά της σούπας καλό ξίδι . 6. Ξύνεται ένα λεμόνι και το βάζετε στο μείγμα. 7. Aν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε εμετι πιπέρι 8. Tέλος, προσθέτετε (το μισό από το λάδι που είχατε χρησιμοποιήσει για να «μουλιάστε» τις ελές).9. Κτυπάτε το μείγμα στο μπλέντερ μέχρι να γίνει αλοιφή! Βάζετε τον πολτό σε μια καθαρή γυάλα και το φυλά τε στο ψυγείο για περίπου 2 μήνες.
Ο Θεός να βάλει το χέρι του
-
Εκατομμύρια από ευρωπαϊκά προγράμματα με κάλυψη της Ε.Ε. κατά 75%, και όταν
βάλεις κάτω τα νούμερα των "ωφελουμένων" από τα προγράμματα αυτά, βλέπεις
...
Πριν από 1 χρόνια
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου