κάθε τέτοιο καιρό χειμώνα οι κασιωτησες νοικοκυρές στην Αίγυπτο έφτιαχναν γλυκό
κυδώνι ορίστε μια υπεροχή παλιά συνταγή,η ζάχαρη που χρησιμοποιούσαν ήταν ζαχαροκάλαμου κρυσταλλική διαλυματου,και για λεμόνι χυμό από λαιμ
1 κιλό κυδώνια
2 κουταλιές χυμό λεμονιού
3 κούπες νερό
750 γρ. ζάχαρη
λίγη τζουργαη
1/2 κούπα γλυκόζη
Καθαρίστε τα κυδώνια και περάστε τα από την καρλακαζα(χοντρό τριφτη). Ρίξτε τα αμέσως μέσα στο νερό, μαζί με το χυμό λεμονιού, για να μη μαυρίσουν και βράστε τα, ώσπου να μαλακώσουν και ν' απορροφήσουν σχεδόν όλο το νερό. Ρίξτε μέσα τη ζάχαρη κι αφήστε το γλυκό να σταθεί ως την επόμενη μέρα. Βράστε το, ώσπου να δέσει καλά το σιρόπι. Λίγο πριν το κατεβάσετε από τη φωτιά, προσθέστε 2 κλωναράκια τζουργιαη και τη γλυκόζη. Όταν κρυώσει το γλυκό και πριν το βάλετε σε βάζα, αφαιρέστε την αρμπαρόριζα. Μ' αυτό τον τρόπο, το γλυκό παίρνει ένα βαθύ ροζ χρώμα.
Ο Θεός να βάλει το χέρι του
-
Εκατομμύρια από ευρωπαϊκά προγράμματα με κάλυψη της Ε.Ε. κατά 75%, και όταν
βάλεις κάτω τα νούμερα των "ωφελουμένων" από τα προγράμματα αυτά, βλέπεις
...
Πριν από 1 χρόνια
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου