Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα, 24 Νοεμβρίου 2008

ΓΛΥΚΟ ΚΥΔΩΝΙ ΤΡΙΦΤΟ

κάθε τέτοιο καιρό χειμώνα οι κασιωτησες νοικοκυρές στην Αίγυπτο έφτιαχναν γλυκό
κυδώνι ορίστε μια υπεροχή παλιά συνταγή,η ζάχαρη που χρησιμοποιούσαν ήταν ζαχαροκάλαμου κρυσταλλική διαλυματου,και για λεμόνι χυμό από λαιμ
1 κιλό κυδώνια
2 κουταλιές χυμό λεμονιού
3 κούπες νερό
750 γρ. ζάχαρη
λίγη τζουργαη
1/2 κούπα γλυκόζη
Καθαρίστε τα κυδώνια και περάστε τα από την καρλακαζα(χοντρό τριφτη). Ρίξτε τα αμέσως μέσα στο νερό, μαζί με το χυμό λεμονιού, για να μη μαυρίσουν και βράστε τα, ώσπου να μαλακώσουν και ν' απορροφήσουν σχεδόν όλο το νερό. Ρίξτε μέσα τη ζάχαρη κι αφήστε το γλυκό να σταθεί ως την επόμενη μέρα. Βράστε το, ώσπου να δέσει καλά το σιρόπι. Λίγο πριν το κατεβάσετε από τη φωτιά, προσθέστε 2 κλωναράκια τζουργιαη και τη γλυκόζη. Όταν κρυώσει το γλυκό και πριν το βάλετε σε βάζα, αφαιρέστε την αρμπαρόριζα. Μ' αυτό τον τρόπο, το γλυκό παίρνει ένα βαθύ ροζ χρώμα.
Δημοσίευση σχολίου

εχεις αμαξι?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

ΔΕΣ ΕΔΩ ΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΧΡΟΝΟ ΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΠΛΟΙΩΝ

καραιτινος ενας κασιωτης ηρωας

Η λίστα ιστολογίων μου

Ετικέτες

βοηθατε γιατι παμε για φουντο