Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα, 3 Νοεμβρίου 2008

ΣΥΚΟΠΑΣΤΕΛΟ


● 2 κιλά σύκα● 750 γρ. ζάχαρη● 300 γρ. ψίχα καρυδιού χοντροκομμένη●1 κουταλάκι βανίλια ● 1 πρέζα φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι (προαιρετικά) ● 2 χούφτες καβουρδισμένο σουσάμι ● . Καθαρίζομαι τα σύκα και τα βάζο μαι στο μπλέντερ να πολτοποιηθούν. 2. ΣΕ κάθε 2 ποτήρια πολτό προσθέτομαι , 1 ποτήρι ζάχαρη.3. Σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύομαι πού και πού για να μη μας κολλήσει.4. Μόλις αρχίσει το μείγμα να ξεκολλά από τα τοιχώματα της κατσαρόλας, δυναμώνουμε τη φωτιά, ανακατεύομαι συνεχώς μέχρι ο πολτός να γίνει μια ενιαίος 5. Για να σιγουρευτούμε ότι δεν χρειάζεται άλλο βράσιμο, παίρνομε μια κουταλιά από το μείγμα και την αφήνομε σε ένα πιάτο Αν το γλυκό ξεκολλά από το πιάτο, είναι έτοιμο και το κατεβάζομαι από τη φωτιά.6. Προσθέτομαι Τα μυρωδικά και ανακατεύομαι7. Στρώνομαι το ταψί μια λαδόκολλα και αδειάζομαι από πάνω το μείγμα. Αφού το απλώσουμε ομοιόμορφα με ένα κουτάλι, καλύπτομαι την επιφάνεια με άλλο ένα κομμάτι λαδόκολλα και το αφήνομε για μία εβδομάδα ή περισσότερο, μέχρι να στεγνώσει. 8. Στη συνέχεια, κόβομαι το παστέλι σε κομμάτια, το βάζουμε» σε μια για λα σε στρώσεις με καβουρδισμένο σουσάμι,μεταξύ τους το φυλάμε στην ψύξη, διατηρείτε τουλάχιστον 15 ημέρες.
Συνταγή ΒΡΕΤΟΣ ΜΑΝΌΣ CHEF μαγειρικής Ζαχαροπλαστικής
Δημοσίευση σχολίου

εχεις αμαξι?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

ΔΕΣ ΕΔΩ ΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΧΡΟΝΟ ΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΠΛΟΙΩΝ

καραιτινος ενας κασιωτης ηρωας

Η λίστα ιστολογίων μου

Ετικέτες

βοηθατε γιατι παμε για φουντο